Postaje li Županijska ulica u Požegi zona projektanata i geodeta jer je tu mnogo tvrtki sa tim djelatnostima?

Autor: DK

Promjene vlasništva nad pojedinim zgradama u požeškoj Županijskoj ulici i zahvati na njima donose izmjene namjene poslovnih prostora koji su tu nalaze. U svemu tome je bez sumnje pohvalno da se obnavljaju stara zdanja čime ta ulica dobiva ljepši izgled, a ona je dio zaštićene povijesne jezgre grada.

Promjena namjene poslovnih prostora u značajnoj se mjeri odnosi na to da tu sada stoluju ili uskoro pristižu brojne projektantske i geodetske tvrtke, a razlog je blizina Županijske plače sa svim službama i ispostavama pojedinih službi ministarstava pri čemu su navedenim projektantima i geodetima najbitniji ured za urbanizam i ispostava Državne geodetske uprava (katastar). To im je nadohvat ruke, kao i njihovim korisnicima.

Odranije je u toj ulici tvrtka „M projekt“ vlasnice Marije Šunjo Romić, a u susjednoj zgradi gdje je godinama „ordinirao“ mjernik Milan Blažević, požeški projektant Marijan Pandžić uređuje vlastitu zgradu gdje će se uskoro useliti njegova tvrtka „Puni krug“, zatim „Domino dizajn“ vlasnika Darka Domičića i „ET projekt“ Ivice Čabraje.

Na drugoj strani ulici je sjedište tvrtke „Arch design“ vlasnika Denisa Solde, koji useljava u vlastite prostorije, a tu su još dva geodeta „Geometricus“ Stjepana Kelemineca i Ured ovlaštenog inženjera geodezije Tomislava Bobana. U blizini je i zajednički projektantski ured Lidije Jug (strojarski projekti) i Tamare Rusović (građevinski projekti) gdje su posao još našli Krunoslav Sontaki i Ninoslav Hudeček.

Kako je poznato u toj je ulici dugo godina radio geodetski ured Tomislava Kučinića, koji je otišao u mirovinu, a kod njega su zanat ispekli brojni  požeški geodetski stručnjaci.

Pored navedenih tvrtki dulje vremena u donjem dijelu ove ulice radi tvrtka „Profi projekt“ vlasnika Željka Larve.

Nadamo se da će nakon ovih privatnih zahvata i ulaganja doći na red i rekonstrukcija kolnika te ulice koji je bez sumnje jedan od najoštećenijih u ovome gradu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: