“Poslovno-prijateljska” posjeta članova Uprave Končara Požeško-slavonskoj županiji

Autor: D.K.

PLETERNICA / POŽEGA – Danas su Požeško-slavonsku županiju, odnosno gradove Pleternicu i Požegu posjetili članovi uprave Končara-elektroindustrije d.d. Zagreb kojima su domaćini bili radonačelnica Pleteternice Antonija Jozić, Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

Predstavnici Končara prvo posjetili Pleternicu

“Prijateljsko-radni” posjet započeo je u Pleternici. Končar-elektroindustrija d.d. Zagreb donirala je 99 kućanskih aparata, perilica za rublje i električnih štednjaka, onim domaćinstvima koje su bile pogođene poplavom na pleterničkom području. Očekuje se još u narednim danima donacija 50-ak aparata. Vrijednost donacije je preko 200 tisuća kuna.

-Končar je donio odluku na nivou grupe da će ciljano donirati određena sredstva za poplavljena domaćinstva na što se odnosi i ova donacija Pleternici i njenim građanima. Sa Pleternicom surađivamo već duži niz godina gdje smo i postavili malu hidrocentralu koja je naš proizvod pa i iz tog razloga Pleternica zavrjeđuje donaciju koju smo danas uručili – istaknuo je predsjednik uprave Končar-elektroindustrija d.d. Darinko Bago.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić zahvalila se na donaciji i pruženoj ruci prijateljstva kako predsjedniku Uprave Darinku Bagi tako i njegovim suradnicima, članovima Uprave Davoru Mladini i Tomi Duževiću kao i direktoru tvrtke Končar – Inemu Željku Tukši.

-Ova donacija je i iskaz dugogodišnjeg prijateljstva koje postoji između Pleternice i tvrtke Končar a i poslovne suradnje koju njegujemo već nekoliko godina za koju se nadam da će se nastaviti. Pleternica ide u izgradnju još jedne male hidro centrale koji su nam projekti veoma značajni bez obzira na skromne prihode koje ostvarujemo. Druga hidroelektrana bi trebala biti manje snage, 130kw, a sa tvrtkom Končar smo u suradnji oko tehničkih detalja  kako bi znali postaviti ono najoptimalnije u projekt – istaknula je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Donacija kućanskih aparata je zaprimljena u Poduzetničkom inkubatoru Pleternica koji su obišli gosti i upoznali se sa djelovanjem i mogućnošću širenja poslovanja na tom području.

Predstavnike Končara ugostio i župan Alojz Tomašević

Nakon obilaska mini hidrocentrale u Pleternici te uručenja donacije predstavnike Končara ugostio je u Požegi, u županijskoj vijećnici, župan Alojz Tomašević. U radom dijelu sastanka nazočni su bili i županovi suradnici, njegovi zamjenici Ferdinad Troha i Željko Jakopović a priključili su se i saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U uvodnom dijelu župan Tomašević ukratko je upoznao goste sa županijom i svim njenim raspoloživim resursima te težnju ka širenju gospodarstva i strateškim ciljevima misleći na izgradnju brze ceste do autoputa tunelom između Zakorenja i Godinjaka. Stavljen je i naglasak na izgradnju brane u Kamenskoj kako bi se moglo upravljati Orljavom i svim “bujicama” Papuka i Psunja a sve u cilju da se otklone neželjene poplavne posljedice.

Na radnom dijelu je razgovarano i o odmaralištu u vlasništvu Končara na Zvečevu koje je do rata bilo u funkciji a što je također čežnja da se taj objekt obnoi i da se stvore nove mogućnosti za određeni vid turizma.

Jedna od zanimljivih planova je stavljanje hidrocentrale na Zvečevu koja je radila i bila u funkciji. Prema riječima predsjednika uprave  Končar-elektroindustrije d.d. Darinka Bage u planu je izgradnja hidroelektrane na Zvečevu za što vrijednost investicije milijun kuna.

Riječi pohvale su se također mogle čuti za dva poslovna partnera iz Požege, tvrtke Magma i Plamen koji imaju veoma dobru i kvalitetnu suradnju sa Končarom koje su u nastavku svog posjeta svi zajedno obišli.

no images were found

 

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot