“Poslovno-prijateljska” posjeta članova Uprave Končara Požeško-slavonskoj županiji

Autor: DK

PLETERNICA / POŽEGA – Danas su Požeško-slavonsku županiju, odnosno gradove Pleternicu i Požegu posjetili članovi uprave Končara-elektroindustrije d.d. Zagreb kojima su domaćini bili radonačelnica Pleteternice Antonija Jozić, Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

Predstavnici Končara prvo posjetili Pleternicu

“Prijateljsko-radni” posjet započeo je u Pleternici. Končar-elektroindustrija d.d. Zagreb donirala je 99 kućanskih aparata, perilica za rublje i električnih štednjaka, onim domaćinstvima koje su bile pogođene poplavom na pleterničkom području. Očekuje se još u narednim danima donacija 50-ak aparata. Vrijednost donacije je preko 200 tisuća kuna.

-Končar je donio odluku na nivou grupe da će ciljano donirati određena sredstva za poplavljena domaćinstva na što se odnosi i ova donacija Pleternici i njenim građanima. Sa Pleternicom surađivamo već duži niz godina gdje smo i postavili malu hidrocentralu koja je naš proizvod pa i iz tog razloga Pleternica zavrjeđuje donaciju koju smo danas uručili – istaknuo je predsjednik uprave Končar-elektroindustrija d.d. Darinko Bago.

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić zahvalila se na donaciji i pruženoj ruci prijateljstva kako predsjedniku Uprave Darinku Bagi tako i njegovim suradnicima, članovima Uprave Davoru Mladini i Tomi Duževiću kao i direktoru tvrtke Končar – Inemu Željku Tukši.

-Ova donacija je i iskaz dugogodišnjeg prijateljstva koje postoji između Pleternice i tvrtke Končar a i poslovne suradnje koju njegujemo već nekoliko godina za koju se nadam da će se nastaviti. Pleternica ide u izgradnju još jedne male hidro centrale koji su nam projekti veoma značajni bez obzira na skromne prihode koje ostvarujemo. Druga hidroelektrana bi trebala biti manje snage, 130kw, a sa tvrtkom Končar smo u suradnji oko tehničkih detalja  kako bi znali postaviti ono najoptimalnije u projekt – istaknula je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Donacija kućanskih aparata je zaprimljena u Poduzetničkom inkubatoru Pleternica koji su obišli gosti i upoznali se sa djelovanjem i mogućnošću širenja poslovanja na tom području.

Predstavnike Končara ugostio i župan Alojz Tomašević

Nakon obilaska mini hidrocentrale u Pleternici te uručenja donacije predstavnike Končara ugostio je u Požegi, u županijskoj vijećnici, župan Alojz Tomašević. U radom dijelu sastanka nazočni su bili i županovi suradnici, njegovi zamjenici Ferdinad Troha i Željko Jakopović a priključili su se i saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U uvodnom dijelu župan Tomašević ukratko je upoznao goste sa županijom i svim njenim raspoloživim resursima te težnju ka širenju gospodarstva i strateškim ciljevima misleći na izgradnju brze ceste do autoputa tunelom između Zakorenja i Godinjaka. Stavljen je i naglasak na izgradnju brane u Kamenskoj kako bi se moglo upravljati Orljavom i svim “bujicama” Papuka i Psunja a sve u cilju da se otklone neželjene poplavne posljedice.

Na radnom dijelu je razgovarano i o odmaralištu u vlasništvu Končara na Zvečevu koje je do rata bilo u funkciji a što je također čežnja da se taj objekt obnoi i da se stvore nove mogućnosti za određeni vid turizma.

Jedna od zanimljivih planova je stavljanje hidrocentrale na Zvečevu koja je radila i bila u funkciji. Prema riječima predsjednika uprave  Končar-elektroindustrije d.d. Darinka Bage u planu je izgradnja hidroelektrane na Zvečevu za što vrijednost investicije milijun kuna.

Riječi pohvale su se također mogle čuti za dva poslovna partnera iz Požege, tvrtke Magma i Plamen koji imaju veoma dobru i kvalitetnu suradnju sa Končarom koje su u nastavku svog posjeta svi zajedno obišli.

no images were found

 

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: