Poslovni pothvat Ivana Majetića: Turistima u ponudi od sada prelijepo uređene sobe u GoodLife kući za odmor /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Dok su kolege i vršnjaci snivali o odlasku u zemlje EU, a neki od njih i otišli, tražeći slađu koricu kruha Ivan Majetić iz Šumanovca snivao je suprotne snove, ostati svoj na svome, na svojoj rodnoj grudi pa makar ta korica kruha imala malo i gorčine.

Uz pomoć roditelja odlučio se upustiti u poslovnu avanturu vezanu za turizam i smještajne kapacitete. Obiteljsku kuću u užem centru grada Požege, u Njemačkoj ulici, koju su prije nekoliko godina kupili Ivanovi roditelji uredio je za namjenu smještajnih kapaciteta s osam ležaja. Slobodno se može reći da je to njegov doprinost gradu Požegi koja nema dovoljan broj smještajnih kapaciteta, Takav vid smještajnih kapaciteta jedinstven je na području grada Požege i šire u kojoj će se turisti i svi drugi zainteresirani moći osjećati kao kod svoje kuće.

U kući se nalaze tri prekrasno uređene spavače sobe, kupaonice, sanitarni čvor, oku i duši ugodan dnevni boravak te opremljena kuhinja s blagovaonicom. Terasa i dvorište daju posebne čari i udobnost kako bi se svaki gost osjećao kao kod kuće. Dostupan je i na raspolaganju parking za vozila u dvorištu tako nitko ne treba brinuti za svoje limene ljubimce.

Nikako se ne smije zaboraviti doprinos koji je dala Ivanova odabranica Kristina Vaniš bez koje sigurno ne bi bio toliko prekrasan unutarnji interijer i oku ugodan.

Kako sve to izgleda i o kakvom se ugođaju radi došao se uvjeriti i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Na prijedlog gradonačelnika Puljašića Gradsko vijeće je prihvatilo potporu poticanja smještajnih kapaciteta. Mladi vlasnik GoodLife kuće za odmor Ivan Majetić zahvalio se čelnom čovjeku grada na pomoći i potpori te se preporučio i za daljnju suradnju u tom smislu jer je Ivanova težnja ići ka proširenju smještajnih kapaciteta na području grada Požege i na drugim lokacijama

-Veoma sam sretan sam i zadovoljan jer su upravo ovi mladi ljudi ostvarili ono što je bio cilj grada Požege i na tome sam im zahvalan. To je ono što mi želimo u budućnosti, a to je ulaganje u vlastite kapacitete, naše ljude i mlade poduzetnike. Požega je uistinu posebna destinacija, a mi moramo omogućiti našim posjetiteljima da dođu i vide kako je kod nas lijepo živjeti – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ivan Majetić se zahvalio gradonačelniku Požege Darku Puljašiću na potpori koja mu je pomogla kako bi ostvario svoje ciljeve i stavio u punu funkciju kuću namijenjenu za odmor i smještaj turistima i svim putnicima namjernicima koji odluče provesti dan ili nekoliko dana u srcu Zlatne doline.

Podsjetimo, grad Požega je sredinom rujna prošle godine raspisao javni poziv za dodjelu potpora u turizmu s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma. Da je ta inicijativa urodila plodom govori podatak kako je do kraja prošle godine tu svrhu izdvojeno 145 tisuća kuna iz proračuna grada Požege i to za 50 novih ležajeva.

Potpora iznosi 2.000 kuna po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000 za kvalitetu smještaja s tri, 4.000 za kvalitetu smještaja s četiri i 5.000 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogli su biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području grada Požege i koje ispunjavaju uvjete.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: