Posljednja ovogodišnja korizmena “Tribina četvrtkom”

Autor: D.K.

POŽEGA – Ovogodišnju korizmenu „Tribinu” u organizaciji Požeške biskupije zaključio je svojim predavanjem prof. dr. Vladimir Gruden na temu „Ratne posljedice i obitelj u Hrvatskoj“.

U uvodnim riječima dobrodošlice gosta je pozdravio i u kratkim crtama predstavio kancelar vlč. Goran Lukić.

Predavanje o obitelji profesor Gruden je počeo konstatacijom da prije svega moramo staviti sebe u središte zbivanja i da se pri tom ne trebamo plašiti da smo egoisti.

-Nema ljepšeg dara nego kada čovjek može darovati svome bračnom partneru, svojoj obitelji, svome gradu i svojoj domovini kvalitetnog sebe, a do toga treba doći. Mnogi su putovi da se to postigne, a jedna od njih je obitelj – u  svom predavanju je istaknuo prof. Gruden.

Zanimljiva je definicija obitelji kojom predavač naglašava da obitelji nisu muško i muško ili žensko i žensko. Obitelji su muško i žensko i samo kao takovi mogu dati i davati novi život. Nadalje je istaknuo i da muškarac i žena nisu jednaki, ali su jednakovrijedni i jednakopravni što svakako treba uvijek imati na umu.

Kao čovjek koji je proveo mnoge dane sa braniteljima i nosio se sa njihovim problemima i poteškoćama zapitao se što je s obiteljima branitelja, odnosno u onima koji je jedan član poginuo, nestao ili umro. U takvim obiteljima obično netko drugi preuzme tu ulogu kao što je baka, djed, teta, stric ili netko drugi, ali za to je potreban dodatan napor. Slična je situacija i u obiteljima gdje je jedan bračni drug jako bolestan. Da bi se u svim tim situacijama što bolje snašli najvažnije je vjerovanje, a ne znanje i to vjerovanje da mi to možemo i hoćemo.

Za očekivati je od biskupije da novim pristupom nekom drugom prigodom približi određena razmišljanja kroz razna predavanja na tematike koja su aktualne i potrebne u današnjem vremenu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot