Poplavljene ceste, oranice, obiteljske kuće i dvorišta

DSC_0017 (Small)POŽEGA – Velike količine oborina koje padaju posljednja 24 sata poplavile su mnoge dijelove požeštine uslijed čega su zatvorene neke ceste, uništeni usjevi, poplavljena obiteljska gospodarstva, kuće i druge gospodarske zgrade.

-Na ulazu u Kutjevu u ulici Zagrebačka zbog velikih oborina kiše koje su pale u posljednja 24 sata prijetile su poplavom obiteljskih kuće. Na intervenciju Grada Kutjeva izašao je radni stroj i Vatrogasna postrojba Kutjeva te su izvršili iskop 3 prilazna mosta u dvorišta obiteljskih kuća kako bi se kuće obranile od poplave. Mostove koji su morali biti uništeni biti će sanirani u što hitnijem roku čim dozvole vremenski uvjeti -ističe zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar kojeg smo zatekli na terenu pri obilasku poplavljenih područja.

Kritično je i u Trenkovu, Mihaljevcima i Bjeliševcu gdje su poplavljeni plastenici, oranice, rasadnici i obiteljska dvorišta. Uništen je sav trud poljoprivrednika kojima je poljoprivreda glavni izvor prihoda.

Jak vjetar koji puše u određenim vremenskim intervalima uništava plastenike, ruši manja stabla, uništava brojne poljoprivredne kulture.

Zatvorena je cesta Pakrac – Požega kod Orljavca gdje je došlo do izljeva Orljave. U Trenkovu se izgrađuju zečji nasipi kako ne bi došlo do poplave obiteljske kuće što je gotovo isto i u Dervišagi.

Oborine koje uzrokovale velike količine vode na cesti stvaraju probleme na cestovnim pravcima Jakšić-Vetovo i Vetovo-Kaptol.

Ako ne dođe do prekida padalina neće biti mirna noć za dežurne službe koje su zadužene za intervencije i spašavanje imovine.

 

0 Comment

Send a Comment