Poplavljene ceste, oranice, obiteljske kuće i dvorišta

Autor: D.K.

DSC_0017 (Small)POŽEGA – Velike količine oborina koje padaju posljednja 24 sata poplavile su mnoge dijelove požeštine uslijed čega su zatvorene neke ceste, uništeni usjevi, poplavljena obiteljska gospodarstva, kuće i druge gospodarske zgrade.

-Na ulazu u Kutjevu u ulici Zagrebačka zbog velikih oborina kiše koje su pale u posljednja 24 sata prijetile su poplavom obiteljskih kuće. Na intervenciju Grada Kutjeva izašao je radni stroj i Vatrogasna postrojba Kutjeva te su izvršili iskop 3 prilazna mosta u dvorišta obiteljskih kuća kako bi se kuće obranile od poplave. Mostove koji su morali biti uništeni biti će sanirani u što hitnijem roku čim dozvole vremenski uvjeti -ističe zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar kojeg smo zatekli na terenu pri obilasku poplavljenih područja.

Kritično je i u Trenkovu, Mihaljevcima i Bjeliševcu gdje su poplavljeni plastenici, oranice, rasadnici i obiteljska dvorišta. Uništen je sav trud poljoprivrednika kojima je poljoprivreda glavni izvor prihoda.

Jak vjetar koji puše u određenim vremenskim intervalima uništava plastenike, ruši manja stabla, uništava brojne poljoprivredne kulture.

Zatvorena je cesta Pakrac – Požega kod Orljavca gdje je došlo do izljeva Orljave. U Trenkovu se izgrađuju zečji nasipi kako ne bi došlo do poplave obiteljske kuće što je gotovo isto i u Dervišagi.

Oborine koje uzrokovale velike količine vode na cesti stvaraju probleme na cestovnim pravcima Jakšić-Vetovo i Vetovo-Kaptol.

Ako ne dođe do prekida padalina neće biti mirna noć za dežurne službe koje su zadužene za intervencije i spašavanje imovine.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot