Ponovno prepirke oko Borevca i Šolića, ali i primjedbe na nagrađene u povodu Dana grada

Autor: D.K.

POŽEGA – Već treća sjednica Gradskog vijeća Požege u znaku je bezuspješnog traženja predsjednika Kluba vijećnika HDZ/HSP AS.
Kronološki to izgleda ovako: Do svibnja predsjednik Kluba vijećnika HDZ/HSP AS u Gradskom vijeću Požege je bio Ante Šolić. Nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u Šolić postaje nepoželjan te u rujnu Gradski odbor HDZ-a donosi odluku da će Klub vijećnika umjesto Šolića predstavljati Dragan Borevac.

Slijede sjednice na kojima i Šolić i Borevac za sebe smatraju da su predsjenici Kluba vijećnika, a da nikome ništa više nije jasno potvrđuje i zapisnik s posljednje sjednice u kojem je kao izlagač naveden Borevac, a svima je poznato da je ipak u ime Kluba vijećnika HDZ/HSP AS izlagao Ante Šolić.

Za današnju se sjednicu, prema neslužbenim informacijama, pripremala paljba, no začudo, Borevac nije imao hrabrosti pojaviti se na sjednici, a koliko se moglo u prozivci prije sjednice čuti svoj izostanak nije niti opravdao.

I onda opet novi scenarij: za Borevčevog zamjenika se imenuje Dražen Muljević (HSP AS). Ovome se žestoko usprotivio Ante Šolić pojašnjavajući kako je upravo on predsjednik Kluba vijećnika HDZ/HSP AS. Sa nimalo žestine usprotivila se i HDZ-ova veteranka Blagojka Leko, ističući da je legalni predsjednik Kluba vijećnika HDZ/HSP AS upravo Ante Šolić koji je nazočan sjednici koja je dala do znanja Muljeviću gdje mu je mjesto koji se u jednom trenutku ustao s namjerom da napusti sjednicu ali je brzo odustao.

Na kraju se, tijekom rasprava, ipak nije prozivalo klub da iznese svoje stajalište, nego se odmah išlo na glasovanje.
Dodajmo da SDP-ovi vijećnici, kako su i najavili, na sjednicu nisu došli.
U nastavku sjednice nezavisni vijećnik Miro Rašić osvrnuo se na ovogodišnje laureate u povodu Dana grada Požege.

– Predlažu se tvrtke koje imaju velikih financijskih problema i gdje radnici imaju velika potraživanja za odrađene, a neplaćene naknade za plaće i prekovremeni rad. Čudno je da povjerenstvo to nije uzelo u obzir. Treba gledati u drugu stranu jer u situaciji gdje radnik trpi bi radnici trebali biti nagrađeni. Govorim ovdje o Orljavi. Nadalje Presoflex, njima je dovoljna nagrada što su odradili poslove za grad teške 20-30 milijuna kuna. Javljaju mi se obrtnici i poduzetnici koji su ogorčeni dodjelom nagrada. Jesu li uopće jasni kriteriji? – pita Miro Rašić dodajući da će kod izglasavanja dobitnika nagrada ostati suzdržan.

– U obrazloženju nagrade Luki Balenoviću jasno stoji zbog čega je izabran. On je predložen zbog odnosa grada Požege i Županijske gospodarske komore kojoj je na čelu, a ne zbog toga što je na čelu Orljave. Što se tiče tvrtke koja je odradila poslove na području Požege, oni su transparentno prikazani, ali oni nisu nagrada. Nagrada je kada se nekome nešto da. Oni su poslovni subjekt. Na svakoj se sjednici pozivate na neke virtualne susrete, zovu vas, pitaju vas…kriteriji su poznati – odgovorio mu je gradonačelnik Vedran Neferović.

Vijećnici su potom izglasali da i u narednom četverogodišnjem periodu Valentina Neferović ostaje ravnateljicom Gradskog kazališta Požega. Prihvaćene su i sve druge točke dnevnog reda kao i one dopune koje su predložene prije sjednice.

Ovogodišnja javna priznanja prema odluci Gradskog vijeća bit će dodijeljena Povijesnoj postrojbi „Trenkovi panduri“, Autoklubu Požega i tvrtki Presoflex gradnja d.o.o. Godišnja nagrada dodijelit će se akademiku Milku Jakšiću i Luki Balenoviću, povelja humanosti Leonardu Matijeviću, a nagrade za životno djelo Davorinu Kempfu i Dragi Krizmaniću.

“Moralna besjeda” vijećnika Kazimira Baloga na sjednici Gradskog vijeća koji bi trebao biti zadnji komentirati određene podobnosti o podobnostima i financijskim pogodovanjima iz gradskog proračuna imati će posebnu temu na pozega.eu portalu. 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: