Položili vijence i zapalili lampione kod spomenika požeškim braniteljima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA –  Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije upriličila je svoj tradicionalni Božićni susret roditelja.

Okupili su se na Trgu 123. brigade te kod spomenika poginulim braniteljima položili vijenac i zapalili lampione. Pored njih to su učinila izaslanstva Požeško-slavonske županije, požeške Vojarne i Hrvatske vojske, Policijske uprave, te udruga proisteklih iz domovinskog rata.

Đakon u župi sv. Terezije Avilske vlč. Tomislav Sanić predvodio je molitvu uz duhovni nagovor u čast poginulih branitelja.

Sudionici su nastavili cjelodnevno druženje uz zajednički ručak zajedno sa gostima.

-Udruga ima oko 60 članova, kroz ovu godinu smo bili na duhovnoj obnovi kod vlč. Zlatka Sudca u Malinskoj, zatim smo obilazili naše bojišnice kod Donje Obriježi i Pakraca, te Vukovara, ostvarujemo dobru suradnju sa srodnim udrugama iz susjednih gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška, kao i sa ratnim udrugama požeškog kraja, a uključujemo se u brojne aktivnosti sredine u kojoj djelujemo – kazala nam je Kata Ronko, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Požeško-slavonske županije.

Komentiraj: