Položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast poginulim hrvatskim vitezovima u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Na Trgu 123. brigade kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske vitezove u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali za neovisnu i slobodnu Hrvatsku.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva, roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, grada Požege, na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem, požeško-slavonskog HDZ-a, kojeg je predvodio prof.dr.sc Željko Glavić, predstavnici općina, Jakšić, Kaptol i Velika, te predstavnici vojske, policije, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, i dr.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Kata Ronko i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Danas smo ovdje kako bi iskazali počast onima koji su voljeli Hrvatsku, neizmjerno i neponovljivo, zauvijek. Tako se voli i brani domovina. Jer, mi nismo ništa dobili, nitko nam nije ništa poklonio, ovo što imamo platili smo krvlju naših najboljih kćeri i sinova. Imamo pravo tražiti naše mjesto pod suncem, ali ne zaboraviti pri tom one koji su nam pokazali put, koji su nam pokazali da možemo biti najbolji i da zaslužujemo biti najbolji. Stoga se s ovog mjesta svake godine sjećamo njihove žrtve. Preuzeli smo obvezu da pomognemo onima koji su ostali iza njih – njihove obitelji, djeca, supruge – da im pomognemo kako bi znali da je žrtva vrijedila, da je vrijedilo boriti se za najbolju zemlju na svijetu. I tad i sad spremni smo pokazati da vjerujemo u svoju domovinu, obitelj i Boga. Tužni smo, ali istovremeno i ponosni i zahvalni što su naši mladići i djevojke odlučili tada pokloniti svoje živote i omogućili nam da živimo u najljepšoj domovini na svijetu. Na nama je da pokažemo djelima da je vrijedilo, da možemo stati pred njihove obitelji i reći – da, napravit ćemo domovinu onakvom kakvu su je oni sanjali i dali svoj život za nju. Pomolimo se za njih, jer sve smo im dužni – rekao je gradonačelnik Puljašić

Nakon polaganja vijenaca služeno je svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u Katedrali sv. Terezije Avilske kojeg je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun škvorčević.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259337]

Više iz kategorije