Položeni vijenci i zapaljene svijeće prigodom obilježavanja Dana grada Požege u čast poginulim i umrlim braniteljima /FOTO/

Autor: D.K.

Prigodom obilježavanja Dana grada Požege polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim i umrlim braniteljima. Vijence i svijeće položili su i zapalili na Groblju sv. Ilije te uz spomenik poginulim hrvatskih braniteljima na Trgu 123. brigade izaslanik predsjednika Vlade RH ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić sa zamjenicima, predstavnici braniteljskih udruga te SDP-a grada Požege i Požeško-slavonske županije.

– Zahvaljujem se Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću na pozivu i odazvao sam se u svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića. Nažalost, svjesni smo situacije u kojoj veliki dio javnih manifestacija u Republici Hrvatskoj mora biti odgođen s obzirom na medicinsko-sigurnosne prilike u kojima smo se našli. Ovo je vrlo dogovoran potez grada Požege, no unatoč okolnostima, jako je bitno da se simbolički očuva tradicija i obilježavanja Dana grada i iskazivanja zahvalnosti i pijeteta prema hrvatskim braniteljima – rekao je izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović Aladrović.

– Slavimo Dan grada i Grgurevo, prisjećamo se svih Požežanki i Požežana koji su utkali svoj život, znanje i kulturu, u temelje ovog grada, a svakako naših branitelja koji su položili svoje živote i za naš grad i za domovinu Hrvatsku. Pozivam sve drage sugrađane da iskažemo zajedništvo i to, ne samo ovih svečarskih dana, jer jedino zajedništvom možemo razvijati ovaj grad u ugodno mjesto za življenje i osigurati budućnost novim naraštajima. Nažalost, odgođena su i sva zbivanja planirana za 14. ožujka među kojima i Grgurevski sajam te Svečani mimohod povijesnih postrojbi. U nadi da ćemo svi zajedno odgovornim pristupom doprinijeti da ova izvanredna situacija traje što kraće, neprekidno smo u kontaktu s Ravnateljstvom civilne zaštite i ne želim dovoditi moje sugrađane i goste u zdravstvenu opasnost. Dan grada proslavit ćemo i neki drugi dan, ali zdravlje i sigurnost naših sugrađana su na prvom mjestu – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Foto: D. Mirković [FAG id=272920]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek