Polomili i bacili u šikaru edukativne table na Požeškoj gori: Koliko “bolestan” moraš biti za ovo?!

Autor: D.K.

POŽEGA – Ma koliko se trudili Požešku goru približiti građanima, posebice kroz njezinu povijesnu vrijednost, uvijek će se naći netko tko će se svojski potruditi to uništiti.

Prizori na Požeškoj gori podsjećaju nas da, nažalost, među nama još uvijek ima onih koji će svoje frustracije, dosadu i nekulturu ispoljiti tamo gdje je to najmanje potrebno.
Staza Sokola jedna je od najljepših šetnica na Požeškoj gori, kreće iznad tržnice i vodi preko Kalvarije sve do Domovinskog križa na Sokolovcu.

Na tom je potezu 2014. godine postavljeno 16 poučnih tabli koje govore o povijesnoj vrijednosti ovog lokaliteta odnosno periodu kada je Požega bitkom na Sokolovcu oslobođena od osmanlijske pod vodstvom fra Luke Ibrišimovića – Sokola. Upravo je po njemu staza i dobila ime.
A onda se našao netko i uništio gotovo pola poučnih tabli, divljački ih iščupao zajedno s betonskim postoljem. Na mjestima tabli ostali su polomljeni drveni nosači, neke table su desetak metara dublje u šikari, a nekih uopće i nema.

– Koliko “bolestan” moraš biti da to napraviš?! Ovo je doista neviđeno. Kome su mogle smetati najobičnije table koje govore nešto o gradu u kojem žive i sami počinitelji? – prokomentirali su šetači Požeškom gorom.

A počinitelji zasigurno nikad neće biti pronađeni. Požežanima ostaje ružan prizor sve do postavljanja novih poučnih tabli. Nadajmo se da će trajati duže od ovih koje su se našle na meti nekog “bolesnika”.

[FAG id=241375]

Više iz kategorije