POLITIKA JE SLATKA: 36 političkih stranaka i nezavisnih na 15 lista u V. izbornoj jedinici

Autor: DK

POŽEGA – Koju nam poruku šalje toliki broj političkih stranaka koje sa svojim kandidatima kreću u utrku za saborske fotelje? Da li je želja onih koji su na listama za Hrvatski sabor da učine nešto za boljitak Hrvatske ili svaki pojedinac ima “tihu želju” zbrinut sebe i svoju obitelj u naredne četiri godine, a ostalima kako bude. O tome je teško bilo što reći ali se može pretpostaviti koja je zapravo stvarnost.

U V. izbornoj jedinici, u kojoj se nalazi uz Požeško-slavonsku županiju Brodsko posavska i Vukovarsko srijemska svoje kandidature je istaklo 36 što političkih stranaka i nezavisnih lista pojedinaca. Velika većina njih je stupilo u koaliciju tako da će biti 15 lista za Hrvatski sabor u V. izbornoj jedinici. Neka imena nositelja lista su neslužbeno poznata, ali Državno izborno povjerenstvo još ništa nije službeno objavilo osim stranaka i nezavisnih lista koje su istakle i predale svoje kandidature.

U koaliciju idu SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP, HRVATSKA NARODNA STRANKA – LIBERALNI DEMOKRATI – HNS, HRVATSKA SELJAČKA STRANKA – HSS, HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – HSU, dok će sa sama sa svojom listom sa svojim kandidatima boriti AUTOHTONA – HRVATSKA STRANKA PRAVA – A – HSP.

Za razliku od prošlih izbora HRVATSKI DEMOKRATSKI SAVEZ SLAVONIJE I BARANJE – HDSSB odlučio se ući u koaliciju sa HRVATSKOM KONZERVATIVNOM STRANKOM – HKS, a u “novu” Domoljubnu koaliciju ušle su  HRVATSKA STRANKA PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ – HSP AS, DEMOKRATSKI SAVEZ NACIONALNE OBNOVE – DESNO, HRVATSKA KRŠĆANSKA DEMOKRATSKA UNIJA – DR. MARKO VESELICA – HKDU – DR. MARKO VESELICA, UJEDINJENA STRANKA PRAVA – USP, HRVATSKA DEMOKRATSKA STRANKA – HDS.

Kao pojedinačna lista sa svojim kandidatima i na ovim će se izborima pojaviti MOST NEZAVISNIH LISTA – MOST, a kao pojedinac sa svojom nezavisnom listom pojavljuje se i DRAGUTIN DUKIĆ iz Bučja pokraj Pleternice.

Udruženim snagama na izbore u V. izbornoj jedinici idu “BANDIĆ MILAN 365 – STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI” – “STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI”, NARODNA STRANKA – REFORMISTI – REFORMISTI, NOVI VAL – STRANKA RAZVOJA – NOVI VAL, HRVATSKA SELJAČKA STRANKA – STJEPAN RADIĆ – HSS – SR, BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO – BUZ.

Računajući na mlađu populaciju na izbore u kolaiciji ide ŽIVI ZID, PROMIJENIMO HRVATSKU i AKCIJA MLADIH, dok će se DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA – DSŽ pojaviti sa svojim kandidatima samostalno na listi.

Odvažila se računajući na dobar uspjeh HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ i sa svojim kandidatima izlazi samostalno na izbore kao i STRANKA UMIROVLJENIKA – SU i HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA – LABURISTI

Dvije manje poznate stranke pojavljuju se na izborima u V. izbornoj jedinici, PAMETNO i ZA GRAD, koliko će uspjeti u svojim planovima teško je reći kao i za NEZAVISNU LISTU STIPE PETRINA – NLSP koji ide u koaliciji sa SLOBODNOM HRVATSKOM – SH, POKRETOM ZAJEDNO I ODRŽIVIM RAZVOJOM HRVATSKE – ORaH-om

Namjera je bila pravaša okupiti se i istaknuti svoje kandidate ne jednoj lisi u čemu nisu uspjeli pa su se uz dvije prvaške stranke, HRVATSKU STRANKU PRAVA – HSP I HRVATSKU ČISTU STRANKU PRAVA – HČSP  odlučili ući u koaliciju sa AKCIJOM ZA BOLJU HRVATSKU – ABH I OBITELJSKOM STRANKOM – OS.

Biti će zanimljivo vidjeti koja će se imena s područja Požeško-slavonske županije naći na listama što ćemo objaviti odmah po objavi službene informacije iz Državnog izbornog povjerenstva.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: