Policijski službenici održali edukativno predavanje u jakšičkom dječjem vrtiću

Autor: PU požeško-slavonska

S obzirom da je rad s djecom od malih nogu najbolji oblik učenja policijski službenici PP Požega su se odazvali na poziv i danas posjetili dječji vrtić u Jakšiću i skupinu predškolskog uzrasta „Medvjedići“.

Policijski službenici su izazvali oduševljenje malenih te zainteresiranost pojavom policajaca u vrtiću.

No, kako bi posjet ostao zapamćen, policijski službenici su im priredili pravu edukativnu radionicu kako bi se buduće „prvašiće“ pripremilo za njihove prve dane škole ove jeseni.

Najmlađe sudionike u prometu su policijski službenici podsjetili kako se na siguran način treba prevoziti u vozilima roditelja, čemu služi auto sjedalica i sigurnosni pojas, dok su djeca aktivno sudjelovala i odgovarala na postavljena pitanja te su nagrađeni prigodnim preventivnim materijalom „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.

Također su policijski službenici kroz razgovor s mališanima ponovili sve o sigurnom kretanju kolnikom kao i poželjno ponašanje u prometu.

Budući da su im policijski službenici priredili  poklone iznenađenja osigurane iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa organizirali su  mini natjecanje u vožnji spretnosti biciklima i crtanje prometnih znakova podijelivši „Medvjediće“ u dvije grupe.

Nakon toga su  sve sudionike nagradili prigodnim pohvalnicama i spomenutim poklonima (retro reflektirajući prsluci, slikovnice, brošure) dok su onima koji su dovezli svoje bicikle za aktivnost podijelili retro reflektirajuće materijale za bicikle koje su im njihovi policajci postavili na bicikle.

Odgojiteljicama je uručen primjerak kvalitetnog priručnika „Prometna preventiva od najranije dobi“ te prigodne zahvalnice za suradnju i sudjelovanje u organiziranju natjecanja djece predškolske dobi kao i prigodni plakat za prostorije vrtića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88