Policijski službenici darivali mališane koje su roditelji prevozili u vozilima u autosjedalicama /FOTO/

Nadzor korištenja posebnih sigurnosnih sjedalica u vozilima policijski su službenici jutros provodili preventivnu akciju na više nadzornih točaka pokraj dječjih vrtića i škola.

Ivana Radić, voditeljica Službe policije u PU požeško-slavonskoj

Prema riječima Ivane Radić, voditeljice Službe policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, smisao akcije je u prvom redu preventiva u prigodi ovogodišnjeg sv. Nikole te poticanje roditelja da svojoj djeci daruju sigurnost.

-Roditelje ćemo danas upućivati na koji način je ispravno prevoziti djecu u autosjedalicama te do koje je visine obvezno dijete držati u autosjedalici odnosno kada smije sjediti na prvom sjedalu u vozilu. Upućivat ćemo vozače, odnosno roditelje da je obvezno vezanje sigurnosnim pojasom kako na prednjim tako i na zadnjim sjedalima u vozilu – rekla je Ivana Radić, voditeljica Službe policije u PU požeško-slavonskoj.

One roditelje nad kojima je vršen nadzor prijevoza djece i koji su se držali propisa, odnosno njihove mališane voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Zvonimir Lukačević prigodno je darivao poklonima na zadovoljstvo mališana.

Prilikom nadzora i za vrijeme dok su i novinari nazočili provođenju akcije kod požeškog Dječjeg vrtića u Rudinskoj ulici nije zatečen niti jedan vozač, odnosno roditelj da kršio prometne propise.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment