Policijski službenici darivali mališane koje su roditelji prevozili u vozilima u autosjedalicama /FOTO/

Autor: D.K.

Nadzor korištenja posebnih sigurnosnih sjedalica u vozilima policijski su službenici jutros provodili preventivnu akciju na više nadzornih točaka pokraj dječjih vrtića i škola.

Ivana Radić, voditeljica Službe policije u PU požeško-slavonskoj

Prema riječima Ivane Radić, voditeljice Službe policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, smisao akcije je u prvom redu preventiva u prigodi ovogodišnjeg sv. Nikole te poticanje roditelja da svojoj djeci daruju sigurnost.

-Roditelje ćemo danas upućivati na koji način je ispravno prevoziti djecu u autosjedalicama te do koje je visine obvezno dijete držati u autosjedalici odnosno kada smije sjediti na prvom sjedalu u vozilu. Upućivat ćemo vozače, odnosno roditelje da je obvezno vezanje sigurnosnim pojasom kako na prednjim tako i na zadnjim sjedalima u vozilu – rekla je Ivana Radić, voditeljica Službe policije u PU požeško-slavonskoj.

One roditelje nad kojima je vršen nadzor prijevoza djece i koji su se držali propisa, odnosno njihove mališane voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Zvonimir Lukačević prigodno je darivao poklonima na zadovoljstvo mališana.

Prilikom nadzora i za vrijeme dok su i novinari nazočili provođenju akcije kod požeškog Dječjeg vrtića u Rudinskoj ulici nije zatečen niti jedan vozač, odnosno roditelj da kršio prometne propise.

Foto: D. Krstanović [FAG id=249695]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot