Policijski službenici bez sudskog naloga iz bolnice odvezli 93-godišnjeg starca radi pretrage njegove kuće

Autor: D.K.

Kuća Luke JosipovićaTURNIĆ – Što se to zbivalo u ponedjeljak, 23.studenog, s 93-godišnjim Lukom Josipovićem iz Turnića, kakva su postupanja i zbog čega prema tom starcu imali policijski službenici, kojeg su pod čudnim okolnostima „na neko vrijeme“ odvezli, “bez sudskog naloga”, iz požeške bolnice još uvijek je sve pod velom tajni.

Kontaktirali su nas mještani tog sela u ponedjeljak i rekli nam kako je više policajaca došlo u obiteljsku kuću Luke Josipovića i da se tamo nešto čudno zbiva. Nismo na tu informaciju odmah reagirali. Narednog dana, jučer, ponovno nam dolaze informacije da su starca Luku iz bolnice dovezli u njegovu kuću i da je policija radila pretres-pretragu njegove kuće. Jučer smo se ujutro zaputili u Turnić i pokušali doznati što se zapravo zbivalo.

Jedan od mještana nam je ispričao kako su policajci iz bolnice dovezli Luku Josipovića (93) te da su mu pretraživali kuću. Priča nam taj mještanin i kako je od njega jedan policijski službenik zatražio da bude svjedok dok bude trajala pretraga obiteljske kuće. Prepričava nam i kako mu ništa nije bilo tada jasno te da nema pojma da li su policajci imali nekakav nalog da pretražuju kuću. Policajci su kako je rekao, koliko je on mogao vidjeti, pronašli pušku dvocijevku u kući i nekakav pištolj.

Nakon razgovora s tim mještaninom uputili smo pisani upit, e mail poštom, Policijskoj upravi tražeći informaciju o čemu se točno radilo u obiteljskoj kući Luke Josipovića te dali je pronađeno nešto od oružja u kući i da li je policija imala nalog za pretragu kuće. Također nas je zanimalo i da li je Luku Josipovića policija odvodila iz bolnice i koliko je vremena izbivao iz bolnice.

Jutros smo iz Policijske uprave dobili odgovor na upit u kojem se navodi kako je u konkretnom slučaju pretražena obiteljska kuća temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi kojom prilikom je pronađena puška, pištolj i nešto streljiva za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da pripadaju osobi koja je preminula. -Oružje i streljivo je izuzeto i biti će naknadno uništeno – navodi se u odgovoru na upit.

U međuvremenu smo, jučer, bili u Općoj županijskoj bolnici i stupili u kontakt s 93-godišnjim Lukom Josipovićem kojeg smo našli na bolesničkoj postelji „očnog“ odjela. U razgovoru nam je Luka rekao da su ga policajci odveli iz bolnice, kako je rekao, „odvukli su me iz kreveta kao najvećeg kriminalca“. Ostali smo u nevjerici radi toga te smo od policije pokušavali doznati što se u međuvremenu zbivalo s tim nemoćnim 93-godišnjim starcem. S odgovorom je policija odugovlačila, kojeg je tek jutros poslala. U razgovoru nam je Luka rekao i da je nešto potpisivao, a da i sam ne zna što je potpisao te da su ga nakon pretrage kuće policajci ponovno vratili u bolnicu.

Neosporno je da su Luku Josipovića policajci iz bolnice odvezli bez sudskog naloga, a kako neslužbeno doznajemo da je čak i medicinsko osoblje zbog svega toga dovedeno u zabludu te da im nije bilo poznato da li za odvođenje iz bolnice postoji sudski nalog ili ne. Također doznajemo da Prekršajni sud nije izdao nalog za odvođenje bolesnika iz bolnice.

Iz policije u odgovoru na upit navode kako je vlasniku obiteljske kuće (Luki Josipoviću) bio uručen primjerak naloga o pretrazi, a gdje drugo već u bolnici, te mu je, navodno, u dogovoru s medicinskim osobljem Opće županijske bolnice Požega omogućeno prisustvovanje pretrazi i to izričito na njegov zahtjev. To da je Luka Josipović inzistirao da ga odvode iz bolnice radi pretresa njegove kuće u to je jako teško povjerovati, a radi li se o prekoračenju ovlaštenja to će prema svemu sudeći netko “iznad” trebati uvrditi.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot