Policijski punktovi samo na izlazima odnosno ulazima u Požeško-slavonsku županiju: Kontrola propusnica se vrši samo na tim mjestima

Autor: D.K.

Sukladno novim mjerama vezane za ograničenja kretanja koja su uvedena zbog pojave koronavirusa u RH ukinute su nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Požeško-slavonske županije. Samim time ukinuti su i nadzorni policijski punktovi koji su bili unutar Požeško-slavonske županije, na granicama jedinica lokalnih samouprava, gradova i općina.

Nadzor kretanja vozila odnosno putnika policijski službenici vrše na mjestima izlaza iz odnosno ulaza u Požeško-slavonsku županiju. Jedno od takvih nadzornih mjesta koliko smo mogli vidjeti je i na državnoj cesti Požega – Nova Gradiška na skretanju za Vučjak Čečavački gdje je u neposrednoj blizini razgraničenja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.  

Dakle, propusnice su potrebne samo u slučaju da se napušta mjesto stalnog prebivališta i odlazi u neku drugu županiju s kojim ciljem se i vrši policijski nadzor na punktovima.  

Kretanje bez propusnica unutar županije zasigurno je olakšanje prije svega gospodarstvenicima i poljoprivrednicima koji će od sada nesmetano moći obavljati svoje djelatnosti.

Ostavljena je mogućnost i da susjedne županije od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske uz obrazloženje zatraže ublažavanje mjera ograničavanja kretanja između regionalnih samouprava,  odluka se donosi prema epidemiološkim i drugim procjenama.

Unatoč malom broju zaraženih koronavirusom u Požeško-slavonskoj županiji iz Stožera civilne zaštite pozivaju građane da se i dalje drže svih mjera poput držanja fizičke distance, pranja ruku, ponašanja u prodavaonicama i tržnici u skladu s naputcima, itd.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88