Policijska uprava požeško-slavonska obilježava Europski dan bez poginulih u prometu

Autor: DK

Policijski službenici i ove godine sudjeluju u provedbi Projekta EDWARD „Europski dan bez poginulih u prometu“ u organizaciji Europske mreže prometne policije „TISPOL“, koji se obilježava diljem Europe.  Tim povodom na području nadležnosti Policijske uprave provode se preventivno-represivne aktivnosti s ciljem sprječavanja i sankcioniranja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja u prometu ( alkohol, brzina, pojas i mobitel).  

-U sklopu tjedna sigurnosti međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, koja se odvijala diljem Europe, obilježavamo i Europski dan bez poginulih u prometu. Provodimo pojačane aktivnosti usmjerene na suzbijanje najtežih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja u cestovnom prometu. Cilj nam je kako na ovaj, tako i na sve ostale dane godine da nema poginulih i stradalih u prometu. Na terenu imamo maksimalan broj ljudi i tehnike koji sudjeluju u provođenju pojačanih aktivnosti, rekao nam je voditelj odsjeka za cestovnu sigurnost PU požeško-slavonske, Zvonimir Lukačević.

Čak 16 zemalja je prošle godine ostvarilo je zadani cilj te taj dan nisu brojale poginule osobe. Osim Hrvatske, to su Cipar, Danska, Estonija, Finska, Mađarska, Irska, Kosovo, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Srbija, Švicarska i Portugal. No, unatoč tome, 33 osobe izgubile su živote u prometnim nesrećama u ostalim državama članicama.

Sve sudionike u prometu molimo za oprez, međusobno uvažavanje i poštivanje prometnih propisa, kako tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu, tako i tijekom ostatka godine.

Više iz kategorije