Policija kontrolira sjedalice za djecu u vozilima, a do kraja tjedna korištenje mobitela i sigurnosnog pojasa

Autor: Jelenko Topić

Tijekom današnjeg dana pripadnici policijske uprave Požeško-slavonske kontroliraju u zonama osnovnih škola auto-sjedalice za djecu smještene u vozilima. Tako se provodi edukativno-preventivna akcija „Auto-sjedalica uvijek i bez iznimke“, kao i pojačani nadzor prometa kod osnovnih škola u sklopu redovne akcije „Poštujte naše znakove“.

-Kontrola sjedalica provest će se u suradnji sa udrugom RODA imajući u vidu da veliki broj prvašića roditelji dovoze automobilima u školu, te se nastoji ojačati svijest kod roditelja o pravilnom korištenju dječjih auto-sjedalica koje moraju biti pričvršćene sigurnosnim pojasom, a pružit će se mogućnost besplatnog pregleda auto-sjedalice – kazala je na početku provođenja akcije kod Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi Nikolina Janković, glasnogovornica PU Požeško-slavonske dodajući da se paralelno sa tim aktivnostima dijele promidžbeni materijali i besplatni savjeti Udruge RODA.

Do kraja tjedna tj. zaključno sa 22. rujnom traje preventivno-represivna akcija usmjetena na kontrolu upotrebe mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i to u sklopu poznatih aktivnosti „TISPOL“ .

Policija napominje da su od 1. kolovoza na snazi izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojima su kazne za navedene prekršaje  znatno povećane.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: