Policija je pronašla 100 m³ drvnog materijala koji nema popratnu dokumentaciju!?

Autor: D.K.

Vicko Njavro i Dražen DumančićPOŽEGA – Ponovno vraćanje na nezakonitu sječu topola u požeškom parku, o čemu smo već pisali, (http://pozega.eu/tko-ce-odgovarati-za-nezakonite-izgradnje-parkiralista-i-rusenje-stoljetnih-topola/) obilježilo je, među drugim temama, tiskovnu konferenciju koju su sazvali Dražen Dumančić i Vicko Njavro ispred SDP-a grada Požege.

-Osvrnuo bi se na tiskovnu konferenciju od 14.rujna u funkciji člana SDP-a koja je ovdje održana kada sam rekao, “oni koji trenutno upravljaju našim gradom ne prežu samo rušit državnu imovinu nego ju i otuđiti na način da joj se gubi svaki trag, jednostavno rečeno razvučena je državna imovina, a riječ je o 50 m³ kvalitetne topole”. I drugo što sam tada rekao “vjerujemo da će nadležna tijela od inspekcije do policije uspjet pronaći kako počinitelja ove rabote tako i onoga tko je ukrao državnu imovinu”. Radi točnog informiranja javnosti nužno je reći slijedeće. Policija je pronašla drvni materijal, topole, u Industrijskoj zoni u Požegi. Drvni materijal, onaj koji je bio dostupan da se izmjeri, izmjereno je 100 m³ i valjda je sada jasno svima da se svi zakoni u ovoj državi, pa tako i Zakon o šumama moraju poštivati – rekao je Vicko Njavro naglasivši kako je drvni materijal dovezen u Industrijsku zonu bez ikakve popratne dokumentacije uslijed čega je prekršeno niz članaka u zakonu.

Njavro se osvrnuo i na, kako je naglasio, pogrdne i uvredljive riječi koje su spominjane u odgovorima poslije tiskovne konferencije, 14.rujna, rekavši da one idu na dušu onima koji su ih izrekli.

U svojstvu zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma i predsjednika Revizorskog odbora Hrvatskih šuma Zagreb, Vicko Njavro je istakao kako su sanirana velika dugovanja u Hrvatskim šumama koje je zatekla aktualna Vlada te da su vraćena sva dugovanja, da je financijsko poslovanje stabilno i da su plaće su veće od prosjeka. Naglasio je i kako se Hrvatske šume sele u vlastite prostore te da neće više biti plaćanja skupog najma.

Dražen Dumančić je predočio izvješće o jednom periodu poslovanja Hrvatskih šuma Požega, od 1998. do 2014. godine iz kojeg je, kako je naglasio, vidljivo poboljšane rezultata poslovanja u vremenu dok je SDP na vlasti. Sve je dokumentirano grafikonima posebice poslovanje u 2015. godini koje je veoma uspješno.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot