Policija je pronašla 100 m³ drvnog materijala koji nema popratnu dokumentaciju!?

Autor: D.K.

Vicko Njavro i Dražen DumančićPOŽEGA – Ponovno vraćanje na nezakonitu sječu topola u požeškom parku, o čemu smo već pisali, (http://pozega.eu/tko-ce-odgovarati-za-nezakonite-izgradnje-parkiralista-i-rusenje-stoljetnih-topola/) obilježilo je, među drugim temama, tiskovnu konferenciju koju su sazvali Dražen Dumančić i Vicko Njavro ispred SDP-a grada Požege.

-Osvrnuo bi se na tiskovnu konferenciju od 14.rujna u funkciji člana SDP-a koja je ovdje održana kada sam rekao, “oni koji trenutno upravljaju našim gradom ne prežu samo rušit državnu imovinu nego ju i otuđiti na način da joj se gubi svaki trag, jednostavno rečeno razvučena je državna imovina, a riječ je o 50 m³ kvalitetne topole”. I drugo što sam tada rekao “vjerujemo da će nadležna tijela od inspekcije do policije uspjet pronaći kako počinitelja ove rabote tako i onoga tko je ukrao državnu imovinu”. Radi točnog informiranja javnosti nužno je reći slijedeće. Policija je pronašla drvni materijal, topole, u Industrijskoj zoni u Požegi. Drvni materijal, onaj koji je bio dostupan da se izmjeri, izmjereno je 100 m³ i valjda je sada jasno svima da se svi zakoni u ovoj državi, pa tako i Zakon o šumama moraju poštivati – rekao je Vicko Njavro naglasivši kako je drvni materijal dovezen u Industrijsku zonu bez ikakve popratne dokumentacije uslijed čega je prekršeno niz članaka u zakonu.

Njavro se osvrnuo i na, kako je naglasio, pogrdne i uvredljive riječi koje su spominjane u odgovorima poslije tiskovne konferencije, 14.rujna, rekavši da one idu na dušu onima koji su ih izrekli.

U svojstvu zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma i predsjednika Revizorskog odbora Hrvatskih šuma Zagreb, Vicko Njavro je istakao kako su sanirana velika dugovanja u Hrvatskim šumama koje je zatekla aktualna Vlada te da su vraćena sva dugovanja, da je financijsko poslovanje stabilno i da su plaće su veće od prosjeka. Naglasio je i kako se Hrvatske šume sele u vlastite prostore te da neće više biti plaćanja skupog najma.

Dražen Dumančić je predočio izvješće o jednom periodu poslovanja Hrvatskih šuma Požega, od 1998. do 2014. godine iz kojeg je, kako je naglasio, vidljivo poboljšane rezultata poslovanja u vremenu dok je SDP na vlasti. Sve je dokumentirano grafikonima posebice poslovanje u 2015. godini koje je veoma uspješno.

Više iz kategorije