Policija će pojačano nadzirati bicikliste i pješake

(Foto: Ilustracija, mup.hr)

POŽEGA – Dolaskom lijepog i sunčanog vremena poboljšali su se uvjeti za vožnju biciklima te vožnja mopedima i motociklima uz čega je i sve je veći broj pješaka na cesti. Uslijed navedenog pojavljuje se problem ugrožavanja sigurnosti biciklista kao i ostalih navedenih skupina sudionika u prometu na cestama.

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske u koordinaciji sa Policijskom upravom brodsko-posavskom će u utorak, 8. travnja 2014. godine, u večernjim satima provoditi preventivno-represivnu akciju u kojoj će se pojačano nadzirati vozači bicikala i pješake prilikom čega će se utvrđivati pridržavanje prometnim pravilima koje propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama.  Tako će se nadzirati korištenje reflektirajućeg prsluka, korištenje svjetala, kretanje kolnikom u zabranjenom smjeru i sve druge radnje kojih su se dužni pridržavati kao sudionici u prometu.

Upozoravaju se biciklisti i svi drugi sudionici u prometu da se pridržavaju propisa kako bi izbjegli neželjene posljedice i plaćanje propisanih novčani kazni.

 

0 Comment

Send a Comment