Policajac ubio svoju djevojku i sebe

Autor: R.K.

72d8953a515d5f0e23fd3e4d4c193d6cUbojstvo i samoubojstvo dogodilo se u Ulici Nikole Zrinskog u Slavonskom Brodu, u novoj zgradi koju je sagradio brat ubijene žene Darko Garić te je potom ustupio jedan stan sestri na korištenje. Tu su se Beraković i Garić sastajali. Policija je dojavu o tragičnom događaju zaprimila u srijedu oko 8.20 sati i o svemu obavijestila županijsku državnu odvjetnicuLjiljanu Valinčić, koja je potvrdila da je riječ o nasilnoj smrti i naredila obdukciju.

– Šokirala me je vijest o smrti Ines Garić. Bila je žena puna života, vedra i vesela. Nije to zaslužila. Moj sin i njezina kći zajedno su išli na ples. Vidjeli smo se u nedjelju prije natjecanja na kojemu su oboje osvojili prva mjesta – kaže Berislava M., prijateljica pokojne Ines koja joj se, kaže, nikada nije žalila na probleme u vezi.

U sličnom tonu govori i Mirjana Jakovčev, ravnateljica brodske OŠ Milana Amruša, u kojoj je Ines do prije godinu dana radila na zamjeni kao tajnica.

– Ines je uvijek bila nasmijana i dobro raspoložena, ostali smo u kontaktu s njom i nakon odlaska iz škole. Svi smo zaprepašteni, nikada nismo čuli da je imala nekih problema – kaže M. Jakovčev.Prije škole Ines je radila u jednom osiguravajućem društvu kao zastupnica prodaje, a posljednjih godinu dana bila je nezaposlena.Doznajemo da je problema u vezi s Berakovićem ipak bilo. Bila je to velika ljubav, ona je zbog njega ostavila bivšeg muža s kojim je imala desetogodišnju kćer. Iza Berakovića je također propali brak. On se k njoj doselio iz policijskog stana i svi su mislili da su sretni. Ipak, nešto je “puknulo”.

– Vidjelo se da imaju problema. Ines je u posljednje vrijeme vidno smršavjela,naprosto se osušila, a Goran je bio ljubomoran. Napokon mu je rekla da ga ostavljai naredila mu da se do idućeg vikenda iseli iz stana. On to nije želio prihvatiti i zato ju je i ubio – doznajemo iz izvora bliskog obitelji pokojnice.

Isti izvor navodi kako se Beraković te noći s Ines zaključao u spavaću sobu, dok je djevojčica spavala u drugoj sobi. Zločin je navodno otkrio i policiju obavijestio otac ubijene žene, koji je tog jutra došao po unuku da je vodi u školu i u stanu zatekao tijela.

Psihofizička provjera

Neki misle da je do tragedije dovela Berakovićeva navodna psihička rastrojenost koja datira još iz 1991. godine. U službenom policijskom autu kojim je upravljao poginuli su kolege, a Beraković je još dugo nakon nesreće bio rastrojen.

U policiji, međutim, nemaju spoznaja o njegovoj navodnoj psihičkoj labilnosti i dodaju da svi kandidati koji se prijavljuju u policiju podliježu psihofizičkoj provjeri koju procjenjuju nadležne stručne službe.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića