Polaznici devet poljoprivredno-prehrambenih zanimanja mogu dobiti stipendije županije za srednjoškolsko obrazovanje

Autor: Jelenko Topić

Piše: Jelenko Topić

Skupština Požeško-slavonske županije kako je poznato nedavno je donijela odluku  stipendiranju učenika koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja kojom se uređuje  postupak dodjele, obveze primatelja stipendije, kao i druga pitanja od značaja za tu dodjelu. Na taj način stimulira se školovanje učenika ovog kraja za navedena zanimanja u oblasti poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačke industrije koje ovdje imaju dugu tradiciju.

Pravo na takvu stipendiju ostvaruju svi učenici upisani u prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa srednje strukovne škole poljoprivredno-prehrambenih  za školsku godinu 2020./2021. i to za zanimanja agrotehničar, agroturistički tehničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, prehrambeni tehničar, voćar — vinogradar — vinar , pekar, mesar, pomoćni cvjećar i pomoćni pekar.

Jedan od uvjeta je da učenici  nemaju zaključen ugovor o stipendiranju s drugim stipenditorom ili ne ostvaruju drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježja stipendije.

Navedena stipendija se korisnicima isplaćuje u mjesečnim obrocima i to početkom mjeseca za tekući mjesec. Ukupan iznos sredstava namijenjen za stipendiranje učenika koji se obrazuju za poljoprivredno-prehrambena zanimanja određuje se proračunom Požeško-slavonske županije.

Raspored sredstava za stipendiranje učenika utvrđuje Upravni odjel za društvene djelatnosti imajući u vidu sredstva osigurana u proračunu, a visinu učeničkih stipendija određuje požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na prijedlog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Sve administrativne, tehničke i stručne poslove vezane uz provedbu ove odluke obavlja Upravni odjel za društvene djelatnosti požeško-slavonske županije u kojemu se mogu dobiti sve detaljnije informacije o navedenim stipendijama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88