Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i euharistijskim slavljem odano dužno poštovanje svim poginulim hrvatskim vitezovima /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske vitezove u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali za neovisnu i slobodnu Hrvatsku.

Vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstva, roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, grada Požege, na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem, požeško-slavonskog HDZ-a, kojeg je predvodio predsjednik prof.dr.sc Željko Glavić, predsjednik Akademske zajednice požeško-slavonskog HDZ-a dr.sc. Ivan Vukoja, gradonačelnica grada Pleternice, načelnici općina, Jakšić i Velika, Ivica Kovačević i Ivica Potočanac, zamjenik načelnika općine Brestovac Jozo Buće, predstavnik općine Kaptol Josip Soudek te predstavnici vojske predvođeni pukovnikom Miroslavom Zelenikom, policije predvođeni zamjenikom načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Daliborom Bauerom, predstavnici Ministarstva branitelja, predstavnici SDP-a, brojni članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, i dr.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Kata Ronko i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

-Prošlo je 25 godina. Možda je nama to proletjelo, ali u obiteljima poginulih branitelja zasigurno je još uvijek svaki dan težak. Zato smo danas ovdje, da se sjećamo, da ih slavimo i da im kažemo veliko hvala! Čestitam svima nama Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! S odmakom od 25 godina, mislim kako je naša Domovina sazrela da okrenemo novu stranicu – da ovu našu prekrasnu domovinu posvetimo njima, hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote, ali da svaki dan radimo i ulažemo napore kako bi od nje učinili još ljepše mjesto za život. Stoga, uz veliko hvala zadatak nam je i dalje domovinu učiniti onakvom kakvu bi je naši branitelji željeli, da, kada pogledaju iz raja s ponosom kažu – za ovo se vrijedilo boriti!” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Nakon polaganja vijenaca služeno je svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u Katedrali sv. Terezije Avilske kojeg je predvodio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88