Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na požeškom Trgu 123. brigade obilježen Dan državnosti /FOTO/

Autor: DK

Prije 28 godina, na današnji dan, Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ. Obilježavajući tu obljetnicu, Dan državnosti, u znak sjećanja na sve one koji su utkali živote u neovisnu i slobodnu Hrvatsku položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade čime je odano dužno poštovanje svima njima. Sasvim je jasno da nije bilo njihovih žrtava ne bi bilo danas niti slobodne Hrvatske.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici požeško-slavonskog HDZ-a predvođeni prof.dr.sc. Željkom Glavićem i Požeško-slavonske županije na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem s kojim su bili i njegovi zamjenici Vedran Neferović i Željko Jakopović. Izaslanstvo grada Požege na polaganju vijenaca predvodio je gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima, a vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, te gradonačelnici i načelnici općina s područja Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, pleternička gradonačelnica, Josip Budimir, kutjevački gradonačelnik, Marijan Širac, zamjenik pakračke gradonačelnice, Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić, Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin, Vlado Boban, načelnik općine Velika, predstavnici Ureda državne uprave i dr.

Duhovni nagovor i molitveni zaziv uputio je vlč. Dejan Ilić, katedralni župni vikar.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258217]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »