Polaganjem kamena temeljca započeli radovi na izgradnji gradske tržnice u Pleternici: „Na mjestu smo na kojem će se prezentirati i prodavati kvalitetni i svježi proizvodi naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“ /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

Ono što se snivalo to se i ostvarilo. Polaganjem kamena temeljca započeli su radovi na izgradnji gradske tržnice u Pleternici koji bi sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući separator, uređenje okoliša i rasvjetu biti dovršeni u proljeće 2021. godine.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca dobrodošlicu je svim nazočnima poželjela gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić pozdravljajući između ostalih, ravnateljicu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, zastupnika u Hrvatskom saboru Franju Lucića, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, predsjednika Gradskog vijeća Požege prof. dr. sc. Željka Glavića, gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević, gradonačelnika Požege Darka Puljašića pleterničke poljoprivrednike i druge.

Projekt za izgradnju tržnice prijavljen je na natječaj kroz mjeru 7.4.1. dobili iz kojeg je dobiveno 7,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 8,8 milijuna kuna, a korisnici tržnice dobiti će 3 mogućnosti prodaje.

-Na mjestu smo na kojem će se prezentirati i prodavati kvalitetni i svježi proizvodi naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prvenstveno mislim na grad Pleternicu i Požeško-slavonsku županiju, ali naravno, i svih onih poljoprivrednih proizvođača koji će željeti svoje proizvode plasirati ovdje, u našem gradu, u najkraćim lancima opskrbe, direktno večer prije ubrano, sljedećeg dana prodano i istog dana konzumirano. Izuzetno sam sretna s današnjim danom zbog naših poljoprivrednika, zbog uvjeta koje im mi kao Grad pružamo, zbog mogućnosti da ćemo evo na jednoj suvremenoj tržnici, dostojnoj 21. stoljeća omogućiti plasman tih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda. Danas smo održali i okrugli stol s našim poljoprivrednicima gdje su prezentirane sve mjere Ruralnog razvoja, ali i novi program Grada Pleternice izravnih pomoći i potpora našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. I kada uzmemo u obzir da mi kao Grad imamo razvijenu Poduzetničku zonu, naš Poduzetnički centar, Pleternički inkubator, ako znamo da naš Grad daje potpore razvoju gospodarstva u ovoj godini vrijedne 1,6 milijuna kuna, onda je i ova tržnica zapravo kruna zaokružene cjeline pomoći i potpora onima koji proizvode, koji stvaraju i koji zapošljavaju na području našeg grada – rekla je gradonačelnica Jozić.

Nakon Trga gange i bećarca, potom Dječjeg vrtića sada je na redu kamen temeljac za gradsku tržnicu, to su tri vrijedna pleternička projekta, naglasila je ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

-To nisu jedini projekti na području Pleternice i Požeško-slavonske županije. Na području županije u proteklom periodu isplaćeno je više od milijardu kuna raznih vrsta potpora iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. U gradu Pleternici ugovoreno je pak 127 milijuna kuna različitih vrsta potpora i to su prvenstveno usmjerene na ovakve projekte – na dječje vrtiće, gradske tržnice, društvene domove ali primarno na poljoprivrednike jer je cilj da oni svoje proizvode finaliziraju i plasiraju kako će biti plasirani ovdje  rekla je ravnateljica Copić.

Foto: D. Krstanović [FAG id=276472]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek