Polaganje, vijenaca, mimohod ulicama grada i sveta misa povodom obljetnica 63. A samostalne gardijske bojne (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

POŽEGA – Danas je obilježena 25. obljetnica osnutka 63. samostalne gardijske bojne polaganjem vijenaca, mimohodom ulicama grada i svetom misom koju je služio preč. Josip Krpeljević, kancelar Požeške biskupije u crkvi sv. Lovre.

Na obilježavanju obljetnice, polaganju vijenaca i paljenju svijeća, uz tadašnje pripadnike 63. samostalne gardijske bojne, danas članove Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne, roditelje i djecu poginulih pripadnika, predstavnike više braniteljskih udruga, policije, požeške Vojarne i predstavnike Ministarstva branitelja bili su nazočni i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, zamjenici požeškog gradonačelnika i savjetnik za branitelje, Mario Pilon, Darko Puljašić i Željko Kalić, predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić i dr.

Nakon misnog slavlja predstavljena je monografija 63. “A” samosatlne gardijske bojne ZNG Požega o čemu ćemo naknadno pisati.

Dodano 12.lipnja u 8,25

Na polaganju vijenaca i odavanju počasti bile su i supruge poginulih branitelja što je ne namjerno izostavljeno na čemu se zbog toga ispričavamo. 

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: