Pokladno jahanje kroz sela župe Bučje

Autor: D.K.

Pokladno jahanje 5ZAGRAĐE-BUČJE-B.DRENOVAC – I ove je godine Konjički klub Pleternica organizirao pokladno jahanje kroz široke šorove sela Zagrađa, Bučja i Brodskog Drenovca.

Sve to polako prelazi u tradiciju i sve bolju organiziranost kojoj doprinosi veliki broj jahača pristiglih kako iz Požeško-slavonske županije tako i susjednih.

Pokladno jahanje 6

Među brojnim jahačima konje su zajahali i sinovi ovoga kraja, saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik Gradskog vijeća Pleternice i bivši požeško-slavosnki župan Marijan Aladrović te sadašnji župan Alojz Tomašević. Uz njih je, rame uz rame, svoja jahačka umijeća pokazala i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Pokladno jahanje 3 gradonačelnica

Sve je bilo “lipo” pripremljeno i još “lipše” organizirano uz domaćinsku gostoljubivost Mirka Štimca  iz čijeg je dvorišta krenula pokladna kolona.

Pokladno jahanje 8

Pokladno jahanje 1

Uz jahače je bilo i desetak zaprežnih kola iz kojih su se orile pokladne pjesme kojim su se pokušale mlade divojke i snaše nadglasavati sa jahačima koji su blagim tonovima, kroz šokačka sela, umirivali svoje već pomalo nervozne “ljepotane”.

Da slika govori više od tisuću riječi svjedoči slikovni prizor pokladnog jahanja kojeg je foto objektivom na stranice ovog portala prenio naš mladi suradnik Marko Krstanović.

Pokladno jahanje 4 Pokladno jahanje 2 Pokladno jahanje 9

Više iz kategorije