Pokladna povorka i maškare u Županji: Za scenski prikaz ptičje gripe članovima KUD-a Bektež treća nagrada

Autor: V.P.

ŽUPANJA / BEKTEŽ – Zadnji dani ovogodišnjeg 50. po redu Šokačkog sijela u Županji bili su najzanimljiviji ili bolje reći „najluđi“. Pokladna povorka dala je toj manifestaciji onu pravu posebnost, a posebno maškare među kojima su bili i članovi Kulturno-umjetničkog društva iz Bekteža.

Pokladnu povorku predvodili su desetci jahača, ali i 30-tak zaprega, od koji su posebni kurioziteti bili četveroprezi i peteroprezi, svaki konj za 10 godina održavanja sijela. Atrakcija su bili i četveroprezi s dvije zaprege jer svi zainteresirani nisu stali u jednu zapregu.

U maškaranoj povorci nekoliko stotina sudionika već nekoliko godina sudjeluju i KUD-ovi s Požeštine, a najviše puta sudjelovali su članovi KUD-a Bektež, koji su za odlične kreacije svojih maski i scenski nastup dobivali i prve nagrade.

Ove godine su za scenski prikaz Ptičje gripe, maskiranih kokica, njihovih čuvarica, ali i veterinarske inspekcije koja je dezinficirala i špricala sve okolo zbog ptičje gripe, pa i publiku, dobili treću nagradu.

Uz Pokladnu povorku održana je i tradicionalna Svinjokolja i veliki sajam autohtonih proizvođača, ručnih radova i nakita, Zlatne niti, u velikom šatoru u centru grada. Sve se nastavilo Pop Rock sijelom na trgu, a završava 28. veljače Seljačkom zabavom u sportskoj dvorani.

Više iz kategorije