POKAZALA SE U METROPOLI: Požežanka Marija Balenović izabrana za sutkinju Visokog kaznenog suda -ostvarila izvrstan rezultat

Autor: Jelenko Topić

Državno sudbeno vijeće donijelo je odluke o imenovanju sudaca novoosnovanog Visokog kaznenog suda. Nakon obavljenih razgovora imenovani su: mr. sc. Marijan Bitanga, Ivan Turudić, Tanja Pavelin, Sanja Katušić-Jergović, mr. sc. Ljiljana Stipišić, dr. sc. Lana Pető Kujundžić, Snježana Hrupek-Šabijan, Željko Horvatović, Tomislav Juriša, Marija Balenović i Sanda Janković.

Marija Balenović je Požežanka sa dugogodišnjom karijerom u pravosuđu. Ranije je bila sutkinja Općinskog suda, te predsjednica toga suda, a kasnije je postala sutkinjom Županijskog suda u Slavonskom Brodu. 

Prema listi prvenstva kandidata za suce Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske, tijekom razgovora, sutkinja Marija Balenović bila je najbolja kandidatkinja te je ostvarila 13,91 bod. Više i od vjerojatnog predsjednika tog suda, Ivana Turudića. 

Prije ovog izbora natječaj je bio raspisan za 15 sudaca od kojih su pojedini odustali pa se razgovaralo s njih 17, da bi u konačnici DSV odabrao njih 11.

Visoki kazneni sud bit će pozicioniran između županijskih sudova i Vrhovnog suda. Taj sud bit će navodno smješten u potkrovlju Županijskog suda u Zagrebu smještenog na Zrinjevcu, preko puta Vrhovnog suda.

Visoki kazneni sud Hrvatska dobiva 1. siječnja 2020. godine,  rješavat će u drugom stupnju žalbe na odluke županijskih sudova iz cijele Hrvatske, a tako bi trebao rasteretiti Vrhovni sud za 90 posto.

Foto: sbplus

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: