Pojedinačni lov odobrio Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije, pa lovci mogu obavljati sve aktivnosti

Autor: D.K.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije uz suglasnost stožera na državnoj razini donio je odluku o pojedinačnom lovu u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara i provođenja lovnih aktivnosti kao što su nadzor i čuvanje lovišta, hranjenje divljači u lovištima i slično, te pojedinačnom lovu na održavanju populacije divljači koja je propisana lovno-gospodarskom osnovom za svako lovište na području županije.

Tom odlukom koju je potpisao načelnik stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije Vedran Neferović dozvoljen je isključivo pojedinačni lov, te je zabranjen svaki oblik okupljanja, druženja, paljenja vatre i pripreme hrane.

Uz to obavezno je i pridržavanje mjera epidemiološke zaštite, kao i socijalne distance u skladu sa preporukama Zavoda za javno zdravstvo što uključuje i zabranu okupljanja na javnom mjestu.

Osobama kojima je izrečena mjera samoizolacije strogo je zabranjen pristup  i boravak u lovištima. U odluci se nadalje ističe da će ona biti povučena ukoliko se sudionici ne budu pridržavali navedenih mjera.

Predviđeno je nadzor nad provođenjem ove odluke, koja je stupila na snagu 7. svibnja, provode pripadnici civilne zaštite i komunalni redari gradova i općina na čijem se području nalaze lovišta, te službenici Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako smo neslužbeno saznali neki lovački savezi su od stožera u svojim županijama ranije ishodili ovakvu odluku čije donošenje su lovci dobro primili kako se ne bi zaostajalo sa redovnim lovačkim aktivnostima.  

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek