Pojačan nadzor traktora i drugih poljoprivrednih strojeva

Autor: D.K.

POŽEGA – Iz Policijske uprave Požeško-slavonske doznajemo da će se, radi poboljšanja stanja sigurnosti te smanjenja broja ozlijeđenih i smanjenja prometnih nesreća, u četvrtak, 15. svibnja 2014. godine u vremenu od 8 do 19 sati provoditi preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva u prometu.

-Dolaskom proljeća intenzivnije kreću radovi u poljima i vinogradima, radovi obrade zemljišta, a pojačan je i izvoz drvne mase iz šume, zbog čega na cestama prometuje veliki broj traktora i radnih strojeva koji su ugrožavajući faktor za ostale sudionike u prometu i sigurnost cestovnog prometa ukoliko se ne pridržavaju određenih propisa – u priopćenju ističe glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić.

Policijski službenici će svoje aktivnosti usmjeriti prvenstveno na prekršaje koji se odnose na iznošenje blata na cestu, neregistrirane i tehnički neispravne traktore te poljoprivredne strojeve, a kontrolirati će se i ispravnost svjetlosne signalizacije, pokazivača smjera, uređaja za davanje zvučnih signala te druge odredbe regulirane Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama.

-Prema dosadašnjim iskustvima u prometu na cestama znatan dio traktora i radnih strojeva je tehnički neispravan, dok se dio vozača može okarakterizirati nedovoljno discipliniranim ponašanjem zbog čega dovode sebe i druge sudionike u prometu u opasnosti koje često za posljedicu imaju teško stradavanje ili stradavanje sa smrtnim posljedicama – zaključuje glasnogovornica Radić

Za očekivati je pojačan nadzor i provedba akcije na relacijama Požega-Orljavac, Biškupci-Pasikovci, Omanovac-Badljevina, Gornja Obrijež-Kapetanovo Polje i Pleternica-Čaglin.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot