Pojačan nadzor traktora i drugih poljoprivrednih strojeva

Autor: D.K.

POŽEGA – Iz Policijske uprave Požeško-slavonske doznajemo da će se, radi poboljšanja stanja sigurnosti te smanjenja broja ozlijeđenih i smanjenja prometnih nesreća, u četvrtak, 15. svibnja 2014. godine u vremenu od 8 do 19 sati provoditi preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor traktora i ostalih poljoprivrednih strojeva u prometu.

-Dolaskom proljeća intenzivnije kreću radovi u poljima i vinogradima, radovi obrade zemljišta, a pojačan je i izvoz drvne mase iz šume, zbog čega na cestama prometuje veliki broj traktora i radnih strojeva koji su ugrožavajući faktor za ostale sudionike u prometu i sigurnost cestovnog prometa ukoliko se ne pridržavaju određenih propisa – u priopćenju ističe glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić.

Policijski službenici će svoje aktivnosti usmjeriti prvenstveno na prekršaje koji se odnose na iznošenje blata na cestu, neregistrirane i tehnički neispravne traktore te poljoprivredne strojeve, a kontrolirati će se i ispravnost svjetlosne signalizacije, pokazivača smjera, uređaja za davanje zvučnih signala te druge odredbe regulirane Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama.

-Prema dosadašnjim iskustvima u prometu na cestama znatan dio traktora i radnih strojeva je tehnički neispravan, dok se dio vozača može okarakterizirati nedovoljno discipliniranim ponašanjem zbog čega dovode sebe i druge sudionike u prometu u opasnosti koje često za posljedicu imaju teško stradavanje ili stradavanje sa smrtnim posljedicama – zaključuje glasnogovornica Radić

Za očekivati je pojačan nadzor i provedba akcije na relacijama Požega-Orljavac, Biškupci-Pasikovci, Omanovac-Badljevina, Gornja Obrijež-Kapetanovo Polje i Pleternica-Čaglin.

Više iz kategorije