Pohvalna socijalna osjetljivost gradonačelnika Požege

Autor: D.K.

Požega, gradonačelnik sa zamjenicima 18.2.2014.POŽEGA – Gradonačelnik Neferović je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio dva programa koji su vezani za umirovljenike i one građane koji nemaju mogućnost vlastitog prijevoza za dolazak u grad ili u bolnicu, a sa područja su Jagodnjaka, Seoca, Crkvenih i Gradskih Vrhovaca.

Nova linija autobusnog prijevoza

Od 20.veljače, za sve će stanovnike Crkvenih i Gradskih Vrhovaca, Seoca,  Jagodnjaka i Sokolove ulice bit će uvedena autobusna linija koja će prometovati svakog četvrtka na navedenim relacijama.

Polazak je, navedenim redoslijedom, u 8,05 sati sa Crkvenih Vrhovaca prema Trgu svetog Trojstva, Kanižlićevoj i Njemačkoj ulici do Autobusnog kolodvora te preko Osječke ulice do bolnice. Povratak je, istim redoslijedom prema Crkvenim Vrhovcima, sa bolnice u 11,00 sati.

-ideja je da se na tim dijelovima sugrađanima pomogne kako bi lakše došli do grada i bolnice – ističe gradonačelnik Neferović.

Inicijativa požeških umirovljenika

-Razmatrajući problematiku umirovljeničke populacije uočeno je da postoji problem u odlasku naših sugrađana na liječenje u one centre za koje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne vrši plaćanje. Iz tog je razloga donesena odluka da će se imenovati povjerenstvo koje će pratiti i donositi odluke o sufinanciranju odlazaka na takva liječenja-izjavljuje Neferović.

Povjerenstvo će biti u sastavu predstavnika umirovljenika, Željke Boroš, Zvonka Penave i Ivana Delića a ispred Grada će u povjerenstvu biti Mihaela Pačarek i Branka Bulaja.

Povjerenstvo će imati ovlaštenje da donosi odluke o sufinanciranju maksimalno 10 mjesečnih prijevoza  za umirovljenike za odlazak na liječenje u Slavonski Brod, Osijek ili Zagreb.

Vezano za navedeno predstavnica umirovljenika Željka Boroš naglašava da će se voditi računa o primanjima umirovljenika kojima se budu odobravali prijevozi za odlazak na liječenja. Nadalje Boroš ističe da je veoma zadovoljna što Grad ima osjećaja za „najugroženiju kategoriju  u našem gradu“  kao i to što su njima kao umirovljenicima pružili mogućnost da mogu zajedno surađivati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot