Pohodi uzoritog vinskog kardinala po kontinentalnoj Hrvatskoj

Vlado bAUERPOŽEGA –  Iz rezidencije jedinog uzoritog vinskog kardinala u Hrvata Požežanina Vlade Bauera saznali smo raspored njegovih ovogodišnjih Martinjskih pohoda tijekom kojih će krstiti mošt u vino širom kontinentalne Hrvatske. Po višegodišnjoj tradiciji on će obrede krštenja mošta predvoditi na niz lokacija u Slavoniji, ali i u okolini Samobora, a ove godine će to učiniti na čak 14 mjesta.

-Već 5. studenog ću krstiti mošt u Etno selu Stara Kapela, a istoga dana poslije podne u prenoćištu „Zlatni lug“ u Donjim Emovcima – kaže kardinal Bauer dodajući da 6. studenog ima također dva krštenja mošta i to u Vinariji Galić u Lukaču, te ponovo u „Zlatnom lugu“ za njihove goste.

U subotu 7. studenog  svečanost krštenja mošta ima oko 12 sati grad Požega, te poslije podne u 17 sati grad Pakrac, a uvečer u svome podrumu ugledni vinar Vlado Krauthaker iz Kutjeva.

Na sam blagdan sv. Martina 11. ovog mjeserca bit će najviše krštenja mošta. Vinski kardinal će to u 12 sati učiniti u vinogradu Karla Smolića u Završju, od 16. sati na Požeškoj gori kod vinogradara Zlatka Vukovića, zatim od 17 sati u Prodajnim centru „Alles“ u Požegi, te iza 20 sati kod poznatog vinara Ivana Enjingija u kutjevačkom vibnogorju.

Sutradan kardinal Bauer odlazi u samoborski kraj kod vinara Požgaja u mjesto Molvice, a 13. studenog u pleterničku Vinariju Markota. Nadalje u subotu 14. studenog mošt će se krstiti u Starom Petrovom Selu za članove tamošnje Udruge vinara, te iste večeri u Kaptolu za također članove Udruge vinara te općine.

Dakako da će sa vinskim kardinalom poći i njegovi ministranti, vinciliri, a na neke svečanosti i vinski vikar Šimunović, a zasigurno je da će kroz ta dva tjedna kardinal često zapjevati i to uz pratnju više tamburaških bandi.

/Foto: Ilustracija/

0 Comment

Send a Comment