Pohađanje “Mini igraonice” čaglinski mališani završili priredbom

Autor: Požega Portal

ČAGLIN – Učitelji i učenici čaglinske osnovne škole prepoznali su koliko djeci čaglinskog kraja nedostaje igraonica iz kojeg su se razloga kao volonterska inicijativa „Mini igraonice“ prijavili na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

-U prosincu nam je stigao odgovor kako je naša volonterska inicijativa nagrađena plaketom „Otisak srca“ koju smo preuzeli u muzeju Mimara, te novčanom nagradom od 10 tisuća kuna koja je bila namijenjena za kupovinu materijala potrebnih za rad igraonice. Tijekom siječnja smo informirali roditelje djece dobi od 3 do 5 godina i održali roditeljski sastanak, a učiteljice razredne nastave sa svojim timovima su marljivo radile na pripremi sadržaja rada – rekla je ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin prof. Slađana Švajda koja je naglasila kako je Igraonica počela s radom 3. ožujka i okupila 40 polaznika koje su zbog većeg broja podijelili u dvije skupine.

Primanje plakete “Otisak srca u muzeju Mimara, prosinac 2014.

Tijekom ožujka i travnja izmjenjivale su se različite aktivnosti u igraonici na radost i veselje mališana koji su iskazali veliku zainteresiranost za sadržaje koji su im bili ponuđeni, od glazbeno-scenskog, plesnog, kreativne radionice i rješavanje šarenih listića i sportske aktivnosti.

-Tijekom ta dva mjeseca izmjenjivali su se volonterski timovi koje su činili učitelji, učenici i njihovi roditelji, ukupno njih 50, te su odradili 64 sata volonterskog rada. Ovu volontersku akciju prepoznala je i općina Čaglin, te ju svojim doprinosom  proširilai na humanitarnu tako što su svim polaznicima kupljene majice udruge Debra koja pomaže u liječenju djece „leptira“ – naglasila je ravnateljica Švajda.

Kako bi svojim roditeljima, djedovima i bakama prikazali ono što su naučili mališani su na završnoj priredbi sve ono što su dostigli tijekom pohađanja Mini igraonice, od likovnih radova, plesa, pjesme do sportskih sadržaja. Uz njih su bili njihovi učitelji i učenici volonteri koji su im bili potpora kako tijekom pohađanja igraonice tako i na priredbi. Uoči priredbe mališanima su podijeljene majice koje su krasile ljepotu mališana na čijim se licima vidjela velika radost.

-Najveća nagrada svim volonterima bili su dječji osmjesi i veselje u očima gledatelja, te su se jednoglasno složili kako se trud isplatio i da će i dalje pokušati svojim volontiranjem doprinijeti razvoju naše male lokalne zajednice – zaključila je prof. Slađana Švajda ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića Čaglin.

(Foto: OŠ Čaglin, pozega.eu)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: