PODNO KRNDIJE POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU: Novi vrtić u Kutjevu vrijedan 11,5 milijuna kuna moći će primiti 90 djece

Najveća investicija u povijesti grada Kutjeva je izgradnja dječjeg vrtića, koja počinje ovih dana, vrijedna je 11,5 milijuna kuna, a objekt za prihvat 90 mališana u tri odgojne skupine moći će ih primiti 90. Ugovor za izgradnju tog značajnog zdanja potpisali su ravnateljica Dječjeg vrtića Kutjevo Slavica Jurišić i predstavnica izvođača radova požeške Presoflex gradnje Maja Špeljak.

-Tijekom 2108. godine je izrađena projektna dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, a nakon dva natječaja u potrazi za što povoljnijim izabran je izvođač radova na vrtiću koji će biti po najsuvremenijim standardima, te bi do kraja svibnja iduće godine izgradnja bila završena- istakao je u ovoj prigodi gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i dodao da će površina objekta biti 900 četvornih metara što će zadovpoljiti potrebe ovog kraja i nakon demografske pozitive. Gradnju sufinacira Ministarstvo poljoprivrede iz sredstava za ruralni razvoj. Pohvalio se da grad Kutjevo ima projekte u vrijednosti 150 milijuna kuna.

Odavde sada ima djece u vrtićima susjednih općina i gradova, čiji smještaj grad Kutjevo sufinancira, a ima  zahtjeva da se premjeste u Kutjevo.

-Sada u vrtiću imamo 44 djece, a uvjeti rada su loši zbog skučenosti  prostora – istakla je Slavica Jurišić, ravnateljica kutjevačkog vrtića. U novom objektu će biti prostora i za jednu jasličku skupinu.

-Dosada izvedeni radovi zalog su da će i ovaj objekt biti završen u dogovorenim rokovima – kazala je prilikom potpisivanja ugovora Maja Špeljak, predstavnica Presoflex gradnje.

0 Comment