Podmažeš ga ili mu nekog uhljebiš: Prikupiš bod kod nekih za koje misliš da su utjecajni

Lako je neke političke face koje se smatraju velikima kupiti i začepiti im usta zauvijek… Ili ga malo “podmažeš” na ovakav ili onakav način ili mu nekog bez natječaja iz obitelji zaposliš i eto političkog i medijskog mira. Neće više biti medijskih istupanja i prozivanja, bez razloga napadanja na ovakav i onakav način i upućivanja pisama i e mailova na brojne adrese od portira, čistačica i tajnica pa sve do kabineta ministara, premijera i drugih visokih dužnosnika. Da, sve su to činjenice za koje postoje evidentni primjeri o kojima će se morati javno progovoriti.

Ovih smo dana svjedoci jednom aktualnom takvom primjeru kojeg će trebati pomno pratiti i iz dana u dan gledati hoće li taj “veliki dasa” iskočiti iz tračnica i krenuti opet po svom starom modelu ili možda naputcima nekih političkih oponenata ili pak kuma iz metropole.

I oni koji bi na takve stvari trebali reagirati i nešto poduzeti sve to gledaju skrštenih ruku potiho priželjkujući da vrijeme učini svoje. Je li to dobra i mudra odluka opet će vrijeme pokazati, a na nama medijima je da sve to budnim okom pratimo i o tome javno progovorimo kada vrijeme dođe u čega čitatelji ovih redaka ne trebaju sumnjati.

Bit će zanimljivo pratiti istupe nekih uglađenih i moralnih političara narednih dana, a za očekivati je da ih možda neće niti biti kada su si upravo ti ostvarili ono što su preko politike i čekali.

Foto: Ilustracija 24sata.hr

0 Comment