Počinju radovi na veličkim bazenima?

Autor: J.M.D.

bazeni velikaVELIKA – Velički bazeni, koji su godinama bili omiljena destinacija u ljetnim mjesecima svim stanovnicima Požeštine, ali i šire, ove godine su bili zatvoreni. Nekad lijepo i uređeno termalno kupalište sada je zapušteno i neodržavano. Razlog leži u činjenici da su novi investitori, tvrtka Zlatne terme d.o.o, odlučili da im je isplativije da se ova sezona preskoči. Nezadovoljstvo okolnog stanovništva ovom odlukom na trenutak je ublaženo obećanjima direktora tvrtke Zlatne terme Rudolfa Radikovića kako će radovi na novom grandioznom kompleksu početi vrlo brzo pa nije problem da se jedna sezona preskoči. Dokumentacija se počela prikupljati još u listopadu 2013.godine, najavljivani su radovi za ožujak 2014., a obećanja su se nekako činila sve više upitna. Početak radova je produžen do lipnja, da bi zadnja verzija bila kako se početak radova očekuje krajem ljeta.

Podsjetimo, skupina investitora preuzela je od Podravske banke Toplice Velika i osnovala tvrtku Zlatne terme d.o.o.  još 25. listopada 2013. Nedugo zatim predstavljen je i projekt pod idejnim nazivom Terme Aureus u vrijednosti 12 milijuna eura koji se sastoji od hotela sa 84 sobe, wellnessa, zatvorenih i otvorenih bazena, kongresne dvorane, poliklinike te još puno drugih popratnih sadržaja. Za potrebe izgradnje ovog kompleksa kupljeno je nekoliko čestica na području bivših Toplica Velika, a ono što nismo saznali od investitora je da je početkom ove godine tvrtka Zlatne terme digla i kredit od 1 milijun i 650 tisuća eura. O vlasničkoj strukturi u kojoj je 9 investitora i koja je dosta šarolika, o tome smo već pisali.

Prema informaciji koju smo dobili od Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško – slavonske županije građevinska dozvola tvrtci Zlatne terme za ovaj kompleks je izdana 28.srpnja. Do izjave direktora Zlatnih termi Rudolfa Radikovića nismo uspjeli doći jer mu je isključen mobitel.

S obzirom da je dokumentacija prikupljena i dozvola izdana, više nema formalnih razloga za odgodu početaka radova. Da li veličani dočekati početak radova na bazenima  još uvijek ostaje nepoznanica, a vrijeme će u doglednoj budućnosti pokazati ozbiljnost investitora i svih njihovih prethodnih obećanja.

Više iz kategorije