Početkom Nove 2020. godine novi Studentski dom primit će prve stanare – studente!

Radovi na izgradnji novog Studentskog doma izvode se u planiranim rokovima. Do kraja kolovoza se očekuje završetak vanjskog uređenja doma, a do kraja godine i onog s kompletnim unutarnjim i postavljanjem novog namještaja i potrebite opreme. Kako doznajemo prvi korisnici – stanari u novom Studentskom domu trebali bi useliti početkom 2020. godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 32 milijuna kuna kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Studentski dom prostirat će se na 2.888,66 m2 bruto površine koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji. Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju, unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta Studentskog doma.

0 Comment