Početak kraja suradnje Neferović-Smolčić ili?

Autor: D.K.

POŽEGA – Na konferenciji za novinare koju je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić najavljene su točke dnevnog reda za predstojeću sjednicu Gradskog vijeća koja bi se trebala održati 29.svibnja 2014. godine.

Na dnevnom redu je predviđeno šest točaka a za očekivat je da će biti i prijedloga za proširenjem dnevnog reda što je kao mogućnost najavio i sam Nino Smolčić.

Zbog povećanog interesa novinara o jednoj točki dnevnog reda i to Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju na korištenje i upravljanje Dječjeg odmarališta u Baškoj za pretpostaviti je da će ta točka izazvati i veći interes vijećnika. Vezano za navedenu točku dnevnog reda niti predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić nije imao odgovore ne neke upite novinara iz čega se može zaključiti da puno toga “ne štima” između njega kao predsjednika Gradskog vijeća i predlagatelja ove Odluke, u ovom slučaju gradonačelnika Vedrana Neferovića.

I iz prijašnje ne usklađenosti po pitanju nekih točaka dnevnog reda na prethodnim sjednicama već se tada moglo zaključiti da su odnosi u koaliciji dosta napeti. Nisu zamijećeni odnosi kakvi su nekada, u početku koalicijske vlasti bili, što se može i zaključiti i iz nastupa i upućenih poruka kako s jedne tako i s druge strane. U razgovoru s jednim dobrim poznavateljima prilika sadašnje koalicijske vlasti dobivamo informaciju da su odnosi jako narušeni ali još uvijek prevladavaju interesi s obiju strana, ali ne još dugo.

Iz odgovora Nine Smolčića vezano za Dječje odmaralište u Baškoj vidljivo je da nema koordinacije i dogovora po pitanju izmjene Odluke, misleći između njega i gradonačelnika Neferovića, što je pomalo čudno jer ipak su “još uvijek” koalicijski partneri. Sa nekim pojedinostima je Smolčić upoznat, kako kaže, dok će za neke i sam postaviti pitanja i tražiti odgovore, pa čak će tražiti i slike kojima će pokušati doći do saznanja u kojoj je mjeri objekt u Baškoj preuređen i u kakvom je trenutnom”izdanju”.

Na konferenciji za novinare ostavljen je dojam da su brojne nepoznanice vezane za Dječje odmaralište u Baškoj što svakako javnost i sami građani zaslužuju znati i dobiti pravu informaciju. Ne usklađenost koalicijskih partnera o nečemu što je veoma važno i sa “nepotpunim” i nedovoljnim informacijama ne ostavlja dojam ozbiljnosti u međusobnoj suradnji za dobrobit građana. Ipak će na kraju konačni sud dati vijećnici pri izglasavanju predložene točke dnevnog reda.

Između ostalih točaka na dnevnom redu će se naći i Izvješće o korištenju proračunske zalihe za travanj 2014. kao i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2013. godinu. Vijećnici će razmatrati mogućnost pristupanja lokalnoj akcijskoj grupi, LAG-u, Papuk-Krndija, u kojoj je više članica, općina iz Požeško-slavonske županije. Među prijedlogom naći će se Rješenje o odbijanju ponude za dodjelu koncesije za obavljanje linijskog prijevoza kao i Rješenje o odabiru koncesionara za obavljanje linijskog prijevoza. Na sjednici će biti i razmatrano ukidanje javnog dobra na jednoj nekretnini-putu, površine 113m2.

Predsjedniku Gradskog vijeća Nini Smolčiću upućena je i kritika od strane novinara Slavenka Čuljka zbog prekratkog roka dostavljanja materijala za sjednicu. Čuljak se opozvao na članak 80. Poslovnika rada Gradskog vijeća koji jasno govori da se materijali dostavljaju sedam dana prije sjednice. U ovom slučaju novinari su materijale dobili tek dva dana prije sjednice što je ne prihvatljivo jer je prekratko vrijeme i nama novinarima da bi se mogli pripremiti za sjednicu kako bi mogli građanima prenijeti točnu informaciju a naposljetku i zatražiti pojedina objašnjenja. Smolčić je ostao zatečen pitanjem i nije odmah odgovorio i rekao da će zatražiti objašnjenje zašto nisu novinari na vrijeme dobili materijale. Na uporno inzistiranje na odgovoru tko je krivac zbog ne dostavljanja materijala novinarima odgovor nismo dobili. Za pretpostaviti je da ovakvog propusta više neće biti.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot