Početak berbe grožđa u vinariji Kutjevo: ‘Očekujemo dobre prinose, ali i visoku kvalitetu vina”

Autor: D.K.

Nakon uzorkovanja i mjerenja osnovnih parametara, sladora i kiselin, berba 2020. vinarije Kutjevo započela je 02. rujna branjem grožđa sorte Muškat Ottonel na položaju Škomić.

„Pomno prateći parametre i svakodnevno uzimajući uzorke grožđa s različitih vinogradarskih položaja odlučeno je kako će se krenuti i u berbu sorti Sauvignon blanc i Pinot sivi, nakon čega na red dolaze Chardonnay, Pinot bijeli te Zweigelt. Graševine i crvene sorte čekaju svoj trenutak. Unatoč zahtjevnoj vinogradarskoj godini, godini popraćenoj oborinama kao i visokim temperaturama te čestim izmjenama toplog, vlažnog i nešto hladnijeg vremena, grožđe je u odličnom zdravstvenom stanju, prvenstveno zbog dobro i kvalitetno odrađenih agrotehničkih zahvata, stoga možemo reći kako očekujemo dobre prinose, ali i visoku kvalitetu vina. Berba će se odvijati na 420 hektara vlastitih vinograda i 370 ha vinograda u kooperaciji, a ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku, potrajati će oko mjesec dana“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

Potvrde kvalitete vina vinarije Kutjevo i u 2020. dolaze s najvažnijih svjetskih natjecanja, tako da s netom održanog Mundus Vini Summer Tastinga dolaze sjajne vijesti u vidu zlatne medalje za premium liniju Maximo Oro berbe 2018. Zlatna medalja je potvrda kvalitete s ovogodišnjeg proljetnog Mundus Vini Spring Tastinga kada je ista linija Maximo Oro berbe 2018. uz Vrhunsku Graševinu berbe 2019. osvojila zlatnu medalju, a Kvalitetna Graševina berbe 2019. osvojila srebrnu medalju.

„Pokazali smo kako iz godine u godinu kvaliteta naših vina ne varira. Kontinuirano radimo na serijama kvalitetnih, vrhunskih odnosno premium vina, a osvojeno zlato za premium liniju Maximo Oro, kupažu sorti Graševina i Chardonnay, pokazatelj je dobre strategije odnosno odluke razvoja novih proizvoda i pažljivih selekcija s posebnih vinogradarskih položaja: Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo. Sa spomenutih položaja redovito dobivamo iznadprosječnu kvalitetu grožđa. Cijenjeni svjetski ocjenjivači potvrđuju ono čega smo svjesni, međutim ono što je nama bitno za naglasiti jest kako su i kupci prepoznali trud i znanje koje smo uložili u linije koje su istinski pokazatelji posebitosti kutjevačkog terroira“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek