Počeo je Požeški filmski tjedan

Autor: DK

U organizaciji Udruge GFR Film – Video u Požegi se od 23. do 27. rujna održava Požeški filmski tjedan koji će ponuditi brojne zanimljive sadržaje namijenjene svim generacijama. O čemu se točno radi te kada i gdje se održavaju filmski programi predstavili su danas na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i predsjednik Udruge GFR Film – Video Željko Balog.

Tako će se svakoga dana u prijepodnevnim satima u OŠ „Dobriša Cesarić“ održavati radionica animiranog filma za osnovnoškolce koja će svoju završnicu imati u petak 27. rujna u 11,30 sati kada će održati projekcija snimljenog sadržaja, a ovoj dobnoj skupini namijenjen je i film „Moj dida je pao s Marsa“ koji će u ponedjeljak 23. rujna biti prikazan u Kutjevu, dok će u utorak 24. rujna biti na platnu Gradskog kazališta Požega. Za djecu u dobi od 5 do 10 godina od ponedjeljka do srijede u Gradskom muzeju Požega s početkom u 18 sati bit će prikazivani dječji animirani filmovi, a požeški srednjoškolci svakog će dana tijekom ovoga tjedna imati priliku pogledati američki dokumentarni film „Ovo mijenja sve“. No, tu je i filmska ponuda za odrasle.

– Za građanstvo će u srijedu u Gradskom kazalištu u 19 sati biti prikazan film Woodyja Allena s respektabilnom glumačkom ekipom – Emma Stone, Joaquin Phoenix i drugi, pod nazivom „Nerazuman čovjek“. Ovo je jedan lijepo ispričan i pitak film sa zanimljivom pričom kojeg preporučujem pogledati. U petak, 27. rujna povodom 320. obljetnice Gimnazije u Požegi i 47. godine djelovanja Udruge GFR Film – Video, u konferencijskoj dvorani Gimnazije bit će jedan školski sat s presjekom filmova koje su radili gimnazijalci. – najavio je Željko Balog.

Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha pozvao je sve sugrađane da se odazovu i budu sudionici još jednog Požeškog filmskog tjedna.

Komentiraj: