Počelo je: Nakon godina i godina praznih obećanja, Vetovčani dobivaju asfalt! /FOTO/

Autor: DK

Nije to bilo isprazno obećanje. Započeli su i intenzivno se izvode pripremni radovi za dugoočekivano asfaltiranje ulica Matije Gupca i Vinogradske u Vetovu. Bilo je tu brojnih obećanja bivših čelnika grada Kutjeva kako će se te ulice urediti i asfaltirati, ali to se do sada nije obistinilo. Čvrsto obećanje je dao aktualni gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Mnogi su sumnjali, ali ih je dolazak radnih strojeva i početak radova uvjerio da će se investicija odraditi na zadovoljstvo tamošnjih mještana koji asfalt čekaju godinama.

Jedan dio pripremnih radova sa strojevima u Ulici Matije Gupca u dužini od 700 metara već je odrađen. Izvode se i radovi u Vinogradskoj ulici u kojoj će se u nešto više od tisuću metara postaviti asfaltni sloj. Širina kolnika će biti tri metra što je u potpunosti zadovoljavajuće i trenutno bilo moguće.

Prema riječima predstavnika izvođača radova, u tijeku je postavljanje podloge za asfalt i tamponski sloj. Na nekim mjestima pojavljuju se manji problemi zbog serpentine što će se riješiti u hodu. Duboko je uvjerenje izvođača radova da će radovi uz sve njihove napore biti dovršeni do 15. kolovoza, Velike Gospe.

Ako doista bude tako, mještani su najavili veliko veselje i feštu kako za radnike i mještane tako i za sve one koji su dali svoj doprinos a se ti radovi izvrše, o čemu smo pisali.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir naglašavajući kako su financijska sredstva osigurana za tu investiciju i samo čekaju onaj zadnji potpis nadzornog inženjera koji će potvrditi da je sve napravljeno u skladu s projektom.

Podsjetimo, za Mikića brdo, odnosno Ulicu Matije Gupca, vrijednost radova će biti nešto manje od 495 tisuća kuna bez PDV-a. S PDV-om će to biti oko 620 tisuća kuna. Radovi Vinogradskoj ulici, kako taj dio Vetova nazivaju Vlaško brdo, koštat će oko 500 tisuća kuna, s PDV-om je to nešto manje od 624 tisuće kuna.

Foto: Dražen Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: