Počela izgradnja društvenog doma u Radovancima /FOTO/

Autor: DK

RADOVANCI – Danas je bilo posebno svečano u Radovancima, mjestu koje je treće po veličini u veličkoj općini. Počeli su dugo očekivani radovi na izgradnji društvenog doma u kojim je tek iskopanim temeljima ugrađena vremenska kapsula sa zapisom.

Radovanci kao mjesto nisu imali svoj društveni dom za kojim tamošnje stanovništvo ima veliku potrebu o čemu je govorio velički načelnik Vlado Boban s kojim su bili i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednica Općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović i zamjenici požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i Mario Pilon. Veći broj mještana Radovanaca došlo je podržati i pozdraviti početak izgradnje.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Punih osam godina vodili smo bitku, još od odlaska u stečaj Kamen Ingrada, da se parcele neizgrađenog zemljišta vrate iz hipoteke banaka u vlasništvo općine. U tome nismo uspjeli pa je na kraju općina Velika morala od stečajnog upravitelja i suda otkupiti ovu parcelu za 150 tisuća kuna. Tek tada su se stekli uvjeti da se može ići u gradnju društvenog doma. Posebno sam sretan što je danas počeo zemljani iskop zemlje i betoniranje temelja, budućeg društvenog doma – rekao je Vlado Boban načelnik općine Velika dodajući kako je on to obećao stanovnicima.

Financiranje izgradnje doma biti će sredstvima iz proračuna općine Velika za koji je napravljen projekt i ishođena građevinska dozvola, a na natječaju za izvođača radova izabran je najjeftiniji ponuđač Promet građenje iz Požege.

-Ovom investicijom koja iznosi oko 2 milijuna kuna, koju će općina financirati u etapama kroz dvije godine, mještani će svakako dobiti jedan bolji standard, dobiti mjesto gdje će moći obaviti svoj društveni život, svoja obiteljska slavlja, od krstitki, pričesti, svatova, ali i karmina. Ovo mjesto nema ni uređenog groblja, što će se urediti u skoroj budućnosti. Ovdje neće općina stati. Priprema se projekt odvodnje za cijelo naselje Radovanci koje ćemo radove nastaviti po završetku izgradnje doma.

Vremensku kapsulu u temeljni stup ubacila je djevojčica Dora Smojver i župan Tomašević, nakon čega su lopate u ruke uzeli i prve lopate betona ubacili Načelnik boban, saborski zastupnik Franjo Lucić te zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: