Počela izgradnja društvenog doma u Radovancima /FOTO/

Autor: D.K.

RADOVANCI – Danas je bilo posebno svečano u Radovancima, mjestu koje je treće po veličini u veličkoj općini. Počeli su dugo očekivani radovi na izgradnji društvenog doma u kojim je tek iskopanim temeljima ugrađena vremenska kapsula sa zapisom.

Radovanci kao mjesto nisu imali svoj društveni dom za kojim tamošnje stanovništvo ima veliku potrebu o čemu je govorio velički načelnik Vlado Boban s kojim su bili i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednica Općinskog vijeća Velike Antonija Pavlović i zamjenici požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i Mario Pilon. Veći broj mještana Radovanaca došlo je podržati i pozdraviti početak izgradnje.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Punih osam godina vodili smo bitku, još od odlaska u stečaj Kamen Ingrada, da se parcele neizgrađenog zemljišta vrate iz hipoteke banaka u vlasništvo općine. U tome nismo uspjeli pa je na kraju općina Velika morala od stečajnog upravitelja i suda otkupiti ovu parcelu za 150 tisuća kuna. Tek tada su se stekli uvjeti da se može ići u gradnju društvenog doma. Posebno sam sretan što je danas počeo zemljani iskop zemlje i betoniranje temelja, budućeg društvenog doma – rekao je Vlado Boban načelnik općine Velika dodajući kako je on to obećao stanovnicima.

Financiranje izgradnje doma biti će sredstvima iz proračuna općine Velika za koji je napravljen projekt i ishođena građevinska dozvola, a na natječaju za izvođača radova izabran je najjeftiniji ponuđač Promet građenje iz Požege.

-Ovom investicijom koja iznosi oko 2 milijuna kuna, koju će općina financirati u etapama kroz dvije godine, mještani će svakako dobiti jedan bolji standard, dobiti mjesto gdje će moći obaviti svoj društveni život, svoja obiteljska slavlja, od krstitki, pričesti, svatova, ali i karmina. Ovo mjesto nema ni uređenog groblja, što će se urediti u skoroj budućnosti. Ovdje neće općina stati. Priprema se projekt odvodnje za cijelo naselje Radovanci koje ćemo radove nastaviti po završetku izgradnje doma.

Vremensku kapsulu u temeljni stup ubacila je djevojčica Dora Smojver i župan Tomašević, nakon čega su lopate u ruke uzeli i prve lopate betona ubacili Načelnik boban, saborski zastupnik Franjo Lucić te zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot