Pobjednik na Javnom natječaju “Pušenje odbaci, lovu nabaci” Marijan Budimir iz Požege

Autor: S.P.

Petu godinu za redom provodi se Javni natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Po njegovom dovršetku izvlačenjem dobitnika glavne te utješnih nagrada pobjednik je ovogodišnjeg natječaja Marijan Budimir iz Požege koji je dobio poklon bon od tri tisuće kuna, a utješne nagrade, bonove od 750 kuna, dobilo još deset novih nepušača.

Financijska sredstva za provedbu natječaja osigurana su u suradnji s Ministarstvom zdravstva i ova akcija Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije jedinstvena je u Hrvatskoj.

-Na natječaj se prijavilo 32 kandidata, a u odabir za nagrade ušlo je njih 18. Unatoč izvlačenju nagrada, svi su odreda su dobitnici jer konačni cilj natječaj je potaknuti pušače na prestanak pušenja i time promovirati zdrave životne odabire – naglasio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mate Matijević.

blank

-Jedna od glavnih zadaća Zavoda za javno zdravstvo upravo je promocija zdravih stilova života, a pušenje je vrlo rizična životna navika koja uzrokuje niz bolesti.Vjerujem da ćete i nakon današnjeg dana i dalje ustrajati u svojoj odluci da ostanete nepušači te da u svojoj okolini budete svijetli primjer ustrajnosti i dobrog izbora – rekao je ravnatelj Matijević. Dobitnik glavne nagrade je Marijan Budimir iz Požege s pušačkim stažom od čak 40 godina.

blank

-Odlučio sam još prije natječaja prestati pušiti, no na natječaj me prijavila kćerka. Ovaj natječaj mi je bio pravi poticaj i nije bilo teško jer odluka je moja i zbog zdravlja i zbog mnogih drugih razloga. Dnevno sam pušio kutiju cigareta, a u ovih mjesec dana doista se osjećam puno bolje. Kao dugogodišnji pušač mladima mogu poručiti – prestanite odmah jer ta pošast koštat će vas zdravlja i financija. No, nikada nije kasno prestati – rekao je Marijan.

blank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića