Pobjednička pjesma „Berba“ koju je napisao dubrovački pjesnik Luko Paljetak /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Pjesma dubrovačkog pjesnika Luke Paljetka „Berba“, dobitnica je nagrade „Vinumet poeta“ 2. Večeri pjesme i vina koju je organizirao požeški ogranak Matice hrvatske i Veleučilište u Požegi u njihovom  prostoru Nastavne baze iznad Vetova.

-Pjesma je rapsodična, zvonka, ritmična, jednom riječu maestralna – objasnio je dr.sc. Krešimir Bagić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji je pored Ivana Babića i Lane Derkač bio član Prosudbenog povjerenstva za odabir najbolje neobjavljene pjesme na temu vina i vinograda.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je čak 130 pjesama od 91 autora. U najuži krug pored spomenutog Paljetka ušle su i pjesme Tomislava Marijana Bilosnića, Zvjezdane Čagalj, Vere Grgac, Božice Jelušić, Enesa Kiševića i Zorana Kršula.  

Pored Paljetkovih nagrađenih stihova posjetitelji su mogli čuti i pjesme Enesa Kiševića, članova Prosudbenog povjerenstva, te prošlogodišnje pobjednice Lidije Bajuk. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Sv. Lovro iz Požege, te glazbenik i šansonjer Darko Matičević koji je uglazbio i otpjevao Paljetkove stihove.

Na početku programa kojeg je vodila Dijana Klarić nazočne je pozdravila Ljiljana Marić, predsjednica ogranka Matice hrvatske i dr. sc. Brankica Svitlica, prodekanica požeškog Veleučilišta. Nazočne su u ime pokrovitelja manifestacije općine Kaptol, grada Požege i Požeško-slavonske županije pozdravili Ferdinand Troha, dogradonačelnik Požege i župan Alojz Tomašević.

Foto: D. Mirković [FAG id=281294]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88