Pobjednici u Čaglinu slavili dugo u noć (foto)

Autor: D.K.

DSC_0150 (Small)ČAGLIN – Prema još uvijek privremenim neslužbenim rezultatima od ukupno 2.031 birača na prijevremene lokalne izbore za načelnika u općini Čaglin izašlo je 1.232 birača što je 60,66%. Nevažećih listića bilo je 19, 1,54%.

Kandidat za načelnika općine sa koalicijske liste HDZ-a i HSS-a Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš dobili su 771 glas što je 62,58% od ukupnog broja koji su izašli na izbore.

Kandidat koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a Ivan Đurina sa svojim zamjenikom dobio je 442 glasa što je 35,88%.

Gotovo da je izvjesno da Čaglin dobiva novu izvršnu vlas. Također je prema svemu sudeći osigurana i većina u Općinskom vijeću tako da ne bi trebalo biti problema u donošenju proračuna i drugih odluka iz djelokruga zakonodavne općinske vlasti.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Franjo Lucić

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Franjo Lucić je zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore i dali svoj glas kandidatu Daliboru Bardaču naglasivši kako je vođena kampanja koja će koristiti svim mještanima općine Čaglin.

-Oni nemaju iskustva ali imaju volju i duh koji ih nosi. Upravo ljudi koji danas pored njih stoje, župan, gradnonačelnica Pleternice, zamjenik župana Željko Jakopović i predsjednik Općinskog HDZ-a Slaven Bardač oni će pomoći da se uspije i općini Čaglin. Nikada nećemo iznevjeriti naše ljude ali niti one koji nisu dali glas HDZ-a. Pokazat ćemo da smo prava stranka i da smo kandidirali prave ljude koji će postići rezultate – rekao je Franjo Lucić.

Predsjednik HSS-a Požeško-slavonske županije i zamjenik župana Željko Jakopović

Potporu kandidatima kroz kampanju je dao i predsjednik HSS-a Požeško-slavonske županije i zamjenik župana Željko Jakopović koji je inače i stanovnik Čaglina od kojeg se očekuje da će svojim dugogodišnjim iskustvom doprinijeti razvoju općine.

-Ono što bi htio ovdje napomenuti, nejedinstvo, neslaganje, nekomuniciranje zapravo je dovelo do ovih današnjih izbora kao i nekorektno ponašanje prema općini i našim mjestima. Zato što nisu mogli međusobno komunicirati došlo je do ovih prijevremenih izbora. Upravo ono o čemu smo govorili u kampanji to se danas i potvrđuje. Znanjem ćemo napraviti sve ono o čemu smo govorili jer daleko više možemo od mnogih – naglasio je Željko Jakopović.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević

Veliki doprinos za pobjedu na lokalnim prijevremenim izborima sigurno se može pripisati županu Alojzu Tomaševiću koji se dosta zauzeo i obišao gotovo sva sela i razgovarao sa brojnim stanovnicima.

-Pobijedio je razum, pobijedila je snaga, pobijedili ste radi sebe jer vaša snaga i djela pokazuju da ste izabrali najbolje ljude koje imamo. Imamo Vijeće čime će vlast biti stabilna što je dokaz da kada se hoće da se i može. Mi hoćemo, možemo i znamo a novo je vrijeme pred nama – istaknuo je župan Tomašević.

Pomalo još uvijek u nevjerici što se moglo vidjeti na licima novoizabranih kandidata svima su se zahvalili izabrani za načelnika i zamjenika Dalibor Bardač i Tomislav Briš koji su naglasili kako su uvjereni da mogu pokrenuti općinu te da  od ponedjeljka dolazi novo vrijeme i još jača snaga ali mladih političara.

Novoizabrani načelnik Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš

Novoizabrani načelnik Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš

no images were found

 

Više iz kategorije