Pobjednici ponovo „Sv. Hubert“, ispred pakračkog „Fazana“ i čaglinske „Vidre“

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice tradicionalno natjecanje u gađanju letećih meta disciplina lovački trap, koje je okupilo 19 ekipa lovačkih društava. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić i predsjednika Županijskog lovačkog saveza Zdravka Vujnovića natjecanje je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Ono je održano po novim pravilima, odnosno Pravilniku o lovnom streljaštvu Hrvatskog lovačkog saveza, a županijski savez je osigurao  glinene golubove, streljivo, te ručak za natjecatelje i suce. Prije natjecanja u dva termina strijelci su imali treninge.

Tradicionalno su već nekoliko godina ekipni pobjednici strijelci „Sv. Huberta“ iz Požege sa 62 boda, drugo je LD „Fazan“ iz Pakraca sa 59, a treće LD „Vidra“ iz Čaglina sa 58 postignutih bodova.

Među pojedincima najbolji je strijelac Tomislav Rohaček(Strijela, Bektež), drugi Josip Savi(Fazan, Pakrac), treći Tomica Mrđenović(Fazan, Ruševo), a dalje su se plasirali Josip Lesiček(Fazan, Pakrac), Silvio Čvarak(Slavonac, Kutjevo), Matej Minarik(Vidra, Čaglin) itd.

Nagrade im je uručio Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza požeško-slavonske županije.

Više iz kategorije