Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Po prvi puta zazvonila nova zvona sa tornja vidovačke Župne crkve sv. Ivana Krstitelja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Krstanović
FOTO: Ante Krstanović

Postavljanjem novih triju zvona na novoizgrađeni toranj uz vidovačku župnu crkvu sv. Ivana Krstitelja stavljena je točka na „i“. Ta sakralna vidovačka ljepotica dobila je svoju potpunu dimenziju, a nova zvona pozivati će vjernike na molitvu, svetu misu i druga slavlja te sa svim župljanima i vjernicima biti u radosnim i u žalosnim trenucima u ovozemaljskom životu.


Nova crkvena zvona je posvetio požeški biskup msgr. Ivo Martinović koji je nakon toga služio koncelebrirano svečano euharistijsko slavlje u suslavlju sa mjesnim župnikom vlč. Brankom Šipurom, gvardijanom Franjevačkog samostana u Požegi fra Darkom Sudarićem i drugim svećenicima.
Biskup Martinović je po prvi puta pohodio Župu Vidovce otkako je imenovan za požeškog ordinarija iz kojeg su mu razloga posebnu dobrodošlicu uputili župljani i župnik Šipura te mu darovali umjetničku sliku sv. Ivana Krstitelja.


Istovremeno dok je služeno euharistijsko slavlje uz pomoć dizalice i stručne ekipe nova zvona su podignuta i postavljena na zvonik crkve. Po dovršetku euharistijskog slavlja, vjernici su bili „počašćeni“ zvonjavom novih crkvenih zvona.


Među brojnim vjernicima na euharistijskom slavlju su, između ostalih, bili i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.  
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo