Po najljepša božićna drvca u Pleternicu!

Autor: DK

PLETERNICA – Veoma je živo ovih dana kod obitelji Katušić, dugogodišnjih uzgajivača božićnih drvaca koji će i ove godine na tržištu ponuditi svoje proizvode kako bi razveselili svaki dom.

Obitelj Katušić uzgojem božićnih drvaca bavi se od sredine devedesetih, a ovih dana za tržište su spremne srebrene smreke, bogatog izgleda i mirisa, različitih visina od 140 cm – 180 cm. Iako se na prvu čini kao jednostavan posao, uzgoj je dugotrajan i osjetljiv posao. Lijepo formirano božićno drvce prelazi dug put od sadnice do trenutka prodaje. U svaku sadnicu uloženi su sati okopavanja, košnje, obrezivanja grana, formiranja izgleda, borbe sa korovom, divljim životinjama, a na samom kraju kao i svaka poljoprivredna djelatnost u najvećoj mjeri uspjeh ovisi o nebu, odnosno vlazi i suši kao najvećim neprijateljima uzgoja.

Najviše volimo kada drvce dolaze birati cijele obitelji, uistinu je užitak gledati obitelj kada hodaju i traže ono pravo drvce. Obično tu glavnu riječ vode najmanji članovi obitelji kojima je glavna vodilja  “Mora biti veće!”, kaže nam kroz smijeh naš sugovornik Zdravko Katušić. Božićna drvca obitelji Katušić osim u Pleternici, nudit će se i na dvije lokacije u Požegi, na križanju Tuđmanove i Vukovarske ulice, preko puta Veleučilišta te kod željezničkog kolodvora u Cirakijevoj ulici.

Tko želi odabrati svoje drvce izravno iz nasada može doći u Pleternicu, na samom ulazu iz smjera Požege, na adresi Jelačićeva 131. Malom vezicom svatko tko želi može označiti svoje drvce po koje će doći kasnije ili može odmah odabrati drvce i odmah ga ponijeti.

Za više informacija o tome što se sve može naći u ponudi na raspolaganju je uvijek vedar i ugodan, s osmijehom na licu, gazda Zdravko koji očekuje poziv na broj 098 295 464 kako bi dao odgovor na svaki upit.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: