Pleterničkoj Terra Panonici još jedno priznanje za rad: “Simply the best je ovogodišnji vrhunac”

Autor: pleternica.hr

Želimo svima pokazati što sve u Slavoniji imamo i što sve možemo. Živimo u prekrasnom kraju i naša je obaveza raditi i stvarati, obogaćivati ovaj naš prostor novim sadržajima, novim pričama i na taj način razvijati turističku ponudu i naše subjekte, ugostitelje, smještajne kapacitete, obiteljska gospodarstva – kaže Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Interpretacijski centar Terra Panonica u Pleternici od svog otvorenja do danas kontinuirano pokazuje kako projekti baštine interpretirani na kvalitetan način imaju svoje mjesto u turizmu Slavonije i Baranje.

– Naša Terra možda je neuobičajena priča za ove prostore jer u principu pričamo o moru u Slavoniji. No, to i je bila naša želja, istaknuti se različitošću, oživjeti priču o Panonskom moru te se time locirati na sve bogatijoj turističkoj karti Slavonije – ističe Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Nagrada Simply the best dodjeljuje se u nekoliko kategorija, a pleternička Terra ju je dobila u kategoriji novih projekata u turizmu. Razlog za to zasigurno leži i u velikom broju posjetitelja koji su unatoč pandemijskim uvjetima za turizam posjetili Centar i vidjeli sto sve on pruža.

– Moram priznati da statistički pokazatelji iznenađuju jer se nalazimo u, reci ću to tako, neuvjetima za turizam. Mislim da smo svi svjesni kako ovo nisu prirodni uvjeti za razvoj turizma, a upravo u tome i leži naše iznenađenje jer Terra zapravo nije niti radila u okvirima bez pandemije – navodi Šarić.

Valja napomenuti i kako je ovo treća po redu Simply the best nagrada koja odlazi u Pleternicu. Prva je bila za Kukuruzni labirint, a druga za tradicionalni pleternički Lidas.

– Veseli nas kada netko prepozna naš rad, no to nas neće uspavati. Želimo svima pokazati što sve u Slavoniji imamo i što sve možemo. Živimo u prekrasnom kraju i naša je obaveza raditi i stvarati, obogaćivati ovaj naš prostor novim sadržajima, novim pričama i na taj način razvijati turističku ponudu i naše subjekte, ugostitelje, smještajne kapacitete, obiteljska gospodarstva. Korak po korak. Sljedeća stanica nam je Muzej bećarca i iskreno se veselimo tome – zaključuje Šaric

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek