Pleternički vatrogasci kroz prošlu godinu imali 15 radnih akcija, isto toliko požarnih i 46 tehničkih intervencija

Autor: Jelenko Topić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pleternica na 128. izvještajnoj skupštini prihvatilo je sva izvješća za prošlu i donijelo planove za ovu godinu.

Predsjednik društva Radovan Rotar pozdravio je brojne goste skupštine, a zapovjednik Ivica Klobučar progovorio o radu u prošloj godini kada su imali 15 požarnih i 46 tehničkih intervencija, te 38 ostalih operativnih aktivnosti.

-Sudjelovali smo na niz kulturnih i religijskih manifestacija, a kako bi operativni vatrogasci bili što spremniji pohađali smo osposobljavanja za strojara, rad sa hidrauličnom izvlačnom ljestvom, radove na vodi, gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom, zatim desantiranje i voditelje čamca- kazao je Klobučar i dodao da su dobili kombi vozilo i čamac, održali združenu vježbu Vatrogasnog centra Pleternica, pokaznu vježbu uz jubilej DVD Buk, te gradsko natjecanje u Gradcu. Uz to jedna ekipa mladeži plasirala se na državno natjecanje, a imali su 15 radnih akcija na izgradnji pomoćnih garaža i izolaciji doma.

-Dobro ste organizirani, osposobljeni i opremljeni, a trebate i nadalje voditi brigu o ljudima, kojih je sve manje u našoj sredini – istakao je pozdravljajući skupštinu zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović. Pozdravne riječi uputio je i Josip Ašenbrener, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine uz kojega je bio i čelnik VZ grada Požege Šima Miletić.

-Nabavljaju se vozila, poboljšavaju sredstva veze, drago mi je da imate dosta mladih, a moramo sačuvati članove jer je iz naže županije otišlo 300 operativaca – kazao je predsjednik Županijske VZ Željko Petrović. Tu je bio i županijski zapovjednik Josip Ugrin.

-Vidljiva su ulaganja u proširenje aktivnosti društva, osposobljavanje i rad s mladima, grad vam je na raspolaganju, nadam se nastavku ovako plodne surtadnje – naglasio je zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić. Na kraju skupštine tri Josipa – Ašenbrener, Ugrin i Malenica, voditelj mladeži DVD Pleternica, uručili su priznanja i diplome za zvanja u vatrogastvu, osposobljavanje za specijalnosti, te pripadnicima podmlatka i mladeži.

Foto: D. Mirković [FAG id=272053]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88